Plan de economisire pentru copii și asigurarea de viață pentru părinți

Plan de economisire pentru copii și asigurarea de viață pentru părinți

Suntem părinți și știm cât de multă grijă îi porți celui mic. Iar riscurile sunt atât de multe! În primii ani din viață, copilul tău se poate accidenta ușor și poate avea nevoie de spitalizare, aparat gipsat sau chiar de intervenție medicală pentru apendicită, polipi, amigdalită...

Iar grija de a-l proteja nu se termină aici. Ca părinte vrei să îi oferi copilului tău un viitor mai bun, ceea ce presupune cel mai adesea nevoia de a economisi pentru a-l sprijini în timpul studiilor, a-i face cadou prima mașină sau a-l ajuta să pornească propria afacere.

Nu poți avea grijă de copilul tău însă, dacă nu ai întâi grijă de tine. Suntem și noi părinți, și știm ce situații neașteptate ar putea schimba bunul mers al vieții. Iar atunci singura preocupare este ca cei mici să nu fie afectați de ceea ce ni se poate întâmpla nouă ca adulți: pierderea locului de muncă, probleme de sănătate sau, oricât de mult ne dorim să nu ne gândim, chiar decesul; iar aceste situații trebuie luate în calcul pentru ca familia, și în special copilul să fie protejat în caz de orice.

Cu gândul la toate lucrurile care se pot întâmpla, am creat pentru tine și copilul tău asigurarea PRIMA  un pachet all inclusive de prevenție ce conține:

  • Asigurare de viață pentru părinte;
  • Plan de economisire pentru copil;
  • Cheltuieli medicale acoperite pentru cei mici;
  • Cheltuieli acoperite pentru copii în caz de șomaj al părintelui.

Cum funcționează asigurarea de viață pentru părinți cu plan de economisire pentru copii?

Asigurarea de viață pentru părinți cu plan de economisire pentru copii de la Eurolife FFH este încheiată de un părinte în numele copilului, care este beneficiarul poliței. Asigurarea PRIMA este un produs care va asigura drumul împreună spre viitor și educația copilului. Astfel ai liniștea și siguranța necesare pentru a-i oferi copilului tău toată grija și dragostea de care are nevoie.

Pe scurt despre componenta de economisire pentru copil

Trebuie să știi că, la momentul intrării în contract, părintele sau tutorele trebuie să aibă vârsta maximă de 65 de an, iar copilul între 0 și 14 ani. Recomandarea noastră este să închei cât mai devreme o asigurare pentru copilul tău. Cu cât copilul este mai mic la încheierea poliței, implicit și perioada contractului va fi mai mare și suma pe care acesta o va primi la maturitate va fi mai mare. Durata contractului pentru asigurarea PRIMA este de minim 7 ani, dar în funcție de planurile voastre și dorințele copilului, ai posibilitatea să economisești și pe o perioadă mai lungă.

Părintele sau tutorele care a încheiat contractul plătește, la intervale fixe stabilite la momentul încheierii contractului, o sumă numită primă de asigurare. La aniversarea anuală a contractului, asigurătorul propune un procent de indexare a primei de plată, ajustare care poate fi realizată online, direct din cont. Dacă nu se optează pentru indexarea primei, polița continuă în aceleași condiții agreate la intrarea în contract.  

Plan de economisire pentru copii și asigurarea de viață pentru părinți

Plata acestei prime asigură protecția împotriva riscurilor prevăzute în contract. Atât părintele cât și copilul beneficiază de protecție. În cazul în care cel mic trece prin situații medicale specifice copilăriei,  cheltuielile vor fi suportate de asigurător astfel:

  • 6000 lei pe an suma asigurată pentru intervenție chirurgicală din accident și intervenție chirurgicală la nivelul apendicelui, amigdalelor, polipilor nazali.
  • 200 lei/ zi pentru spitalizare din accident, apendicită, amigdalită, polipi nazali.
  • 200 lei/ zi pentru imobilizare aparat gipsat.

În plus, părintele beneficiază de 2400 de lei/ lună, timp de 3 luni pe an pentru activitățile celui mic, dacă își pierde locul de muncă și intră în șomaj.

În același timp, din primele de asigurare plătite de-a lungul contractului se constituie un fond de economisire de care copilul tău va beneficia la maturitatea contractului (când copilul va avea vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani).

Acești bani pot fi folosiți pentru a plăti studiile în străinătate ale copilului tău, de-acum adult, pentru a-l ajuta să-și pornească propria afacere sau a-l sprijini pentru a se muta pe cont propriu, în propria-i locuință.

Pe scurt, despre asigurarea de viață pentru părinte

Așa cum am menționat deja, pe lângă planul de economisire detaliat mai sus, asigurarea PRIMA include și asigurare de viață pentru părinte. Chiar dacă  nu ne place să ne gândim la asta, trebuie să fim pregătiți. De aceea, în cazul în care tu ca părinte nu mai poți alături de copilul tău, Eurolife FFH preia responsabilitatea de a menține contractul în vigoare pe toată durata pe care tu l-ai planificat pentru el, cu plata sumei pe care tu ai stabilit-o la intrarea în contract, și o suma asigurată la deces din accident de 50.000 lei.   

Am încercat să-ți oferim în acest articol informații complete pentru a alege, în cunoștință de cauză, cea mai bună asigurare de viață pentru părinți cu plan de economisire pentru copii. Ți-am pregătit de asemenea o listă cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit de la părinți.

Te așteptăm și pe site-ul nostru pentru a alege, rapid și simplu, formula care ți se potrivește cel mai bine : https://www.eurolife-asigurari.ro/asigurarea-prima

Despre Eurolife FFH

Eurolife FFH este o companie de top pe segmentul asigurărilor cu o experiență de peste 15 ani pe piața locală. Eurolife FFH acoperă un portofoliu complex de riscuri: asigurări de viaţă, asigurări de invaliditate, asigurări de şomaj, asigurări de imobil, asigurări de accidente, asigurări de sănătate, asigurări de răspundere civilă, asigurări de călătorie, asigurări de bilete.

Eurolife FFH include companiile Eurolife FFH Asigurări de Viaţă şi Eurolife FFH Asigurări Generale, fiind o subsidiară a Eurolife FFH Insurance Group. Eurolife FFH Insurance Group face parte din Fairfax Financial Holdings Limited, unul dintre liderii pieței de asigurări la nivel internațional. Mai multe detalii găsiți pe: https://www.eurolife-asigurari.ro