Tot ce trebuie să știi despre asigurările de bilete și asigurările storno pentru călătoriile, evenimente și experiențe în România - ghid complet

Tot ce trebuie să știi despre asigurările de bilete și asigurările storno pentru călătoriile, evenimente și experiențe în România  - ghid complet

Ai muncit din greu tot anul, îți imaginezi zile relaxante pe plajă, aventuri în creierul munților și participarea la marile festivaluri din țară. Ai investit timp și efort în planificarea vacanței, ai ales destinațiile, ai stabilit traseul, ai rezervat cazările și ai făcut toate pregătirile necesare.

Totul pare pus în ordine, dar viața are adesea surprize neașteptate. Spre exemplu, unul dintre copii tăi se îmbolnăvește sau chiar tu ai nevoie de o internare pentru o intervenție chirurgicală,  iar toate planurile tale sunt compromise. Chiar dacă ai plătit deja multe dintre cheltuieli, este clar că momentul nu este potrivit pentru o călătorie.

În astfel de momente dificile, simți dezamăgirea cum te învăluie, dar nu uita că există mereu o soluție. Iar în acest caz, soluția o reprezintă asigurările de tip storno pentru călătoriile și experiențele în România special concepute să te despăgubească în cazul în care nu mai poți pleca în vacanța mult așteptată sau nu mai poți participa la un eveniment la care aveai bilet. Acestea sunt concepute pentru a-ți proteja investiția și pentru a-ți oferi liniștea sufletească în fața situațiilor imprevizibile.

Prin urmare, bun venit în ghidul asigurărilor de călătorie, evenimente și experiențe în România! Fie că ești un pasionat al călătoriilor, un iubitor de evenimente culturale sau cineva care caută aventuri unice, te invităm să explorezi fiecare secțiune a acestui ghid pentru a dobândi o înțelegere cuprinzătoare a acestor asigurări pentru a te pregăti să faci alegeri informate atunci când vine vorba de protejarea experiențelor tale de neuitat.

Cuprins

Cum funcționează asigurarea de bilete și asigurarea storno pentru călătorii și experiențe în România?

Asigurarea pentru bilete: En Garde

Asigurarea storno pentru călătorii, evenimente și experiențe în România: Ramburs@Orice

În concluzie

Cum funcționează asigurările de bilete și asigurarea storno pentru călătorii și experiențe în România?

Pe scurt, asigurările de bilete și de tip storno pentru călătorii, evenimente sau experiențe în România sunt concepute pentru a acoperi cheltuielile pe care le-ai făcut pentru un eveniment sau o călătorie (aici sunt incluse biletele de avion, cazarea etc.) în cazul în care trebuie să anulezi din motive neprevăzute. Iată cum funcționează acestea în general:

  1. Achiziționarea poliței de asigurare: Înainte de a participa la un eveniment sau de a pleca într-o călătorie ai posibilitatea să achiziționezi o poliță de asigurare de tip storno. Aceasta poate fi achiziționată direct de la o companie de asigurări sau poate fi oferită ca opțiune suplimentară atunci când rezervi bilete, pachete turistice sau alte servicii legate de eveniment sau călătorie.

  2. În cazul în care apare o situație neprevăzută și ești nevoit să anulezi sau să amâni evenimentul sau călătoria, trebuie să notifici compania de asigurări cu privire la motivul pentru care nu mai poți participa. Notificarea conține de regulă motivul anulării, un document justificativ care susține motivul anulării (ex: un raport medical), documentele care să dovedeasca achiziția serviciilor (de ex. Factura, extras de cont) precum și un formular prin care să menționezi sumele pe le-ai cheltuit înainte de a pleca în vacanță sau valoarea biletului necesar participării la un eveniment.

  3. Dacă motivul anulării este unul acoperit de polița de asigurare, compania va analiza dosarul de daună și vei primi despăgubirea/contravaloarea sumelor cheltuite. Suma compensată poate acoperi costurile legate de bilete, cazare, transport și alte cheltuieli asociate evenimentului sau călătoriei anulate.

Este important să citești cu atenție termenii și condițiile poliței de asigurare, deoarece există limitări și excluderi specifice pentru fiecare poliță. Anumite evenimente sau circumstanțe pot fi excluse din acoperire, iar fiecare poliță poate avea reguli și prevederi specifice legate de momentul anulării, documentație și termeni de revendicare. Spre exemplu, asigurarea storno nu acoperă situațiile în care responsabilitatea despăgubirii îi revine organizatorului evenimentului dacă acesta decide anularea evenimentului, sau în cazurile în care autoritățile decid să impună interdicții ce-l împiedica pe asigurat să plece într-o vacanță (ex: închiderea aeroporturilor, închiderea frontierelor).

 De aceea, ca să înțelegi pe deplin cum funcționează acest tip de asigurare o să-ți prezentăm două exemple concrete. Este vorba de polițele de asigurare Eurolife FFH.

Asigurarea pentru bilete: En Garde

În ultimii ani, industria evenimentelor din România s-a dezvoltat spectaculos și avem acces la evenimente unice. An după an vedem din ce în ce mai multe festivaluri internaționale, concerte și evenimente artistice majore: Electric Castle, SAGA, concertul Coldplay, ARTmania, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul George Enescu sunt numai câteva exemple.

Dar ai fost vreodată în situația în care ai avut bilete la teatru dar din cauza unei gripe ai fost nevoit să rămâi acasă pentru că organizatorul nu permitea returul biletelor? Sau ai dorit să mergi la un festival vara aceasta, dar mașina ta a avut alte planuri, stricându-se pe drum și forțându-te să te oprești pentru reparații, ratând atât distracția cât și banii pe care i-ai cheltuit pe bilete?

Asigurarea En Garde de la Eurolife FFH nu o să-ți plătească reparația mașinii sau costul tratamentului pentru gripă, însă poți sta liniștit că îți returnează costul biletelor pe care le-ai achiziționat.  De altfel, această asigurare a fost concepută pentru a-ți oferi flexibilitate și protecție atunci când vrei să achiziționezi bilete la diverse evenimente, reducând stresul asociat cu situațiile neprevăzute. Iar procesul de achiziție este simplu și rapid. Atunci când achiziționezi biletele de pe unul din site-urile partenere (www.bilete.ro, www.iabilet.ro și www.electriccastle.ro) nu uita să bifezi opțiunea asigurării acestora!

 

Tot ce trebuie să știi despre asigurările de bilete și asigurările storno pentru călătoriile, evenimente și experiențe în România

 https://www.shutterstock.com/image-photo/teenagers-summer-music-festival-sitting-front-387622459

Care sunt evenimentele acoperite de polița de asigurare și care pot împiedică posesorul biletului să ajungă la spectacol? Lista evenimentelor este lungă:

  • Situații de ordin medical, precum bolile sau accidentele care implică spitalizare, recomandările de repaus la domiciliu, efectuarea de investigații sau tratamente în data și la ora spectacolului etc.
  • Evenimente familiale: decesul asiguratului sau a unei rude de gradul I, nașterea unui copil sau nepot în intervalul de 48 de ore dinaintea datei și orei evenimentului);
  • Daune materiale grave asupra locuinței asiguratului survenite cu maximum 48 de ore înainte de data și ora evenimentului, rezultate în urma unui incendiu sau a unei inundații, a vandalismului sau spargerii casei, precum și în cazul fenomenelor meteo sau naturale;
  • Dar și alte tipuri de situații, precum furtul biletului, o grevă transport în comun, defecțiunea vehiculului în drum spre eveniment, anulare/întârziere zbor.

Și dacă tot am menționat de Electric Castle mai sus, ia în calcul faptul că pentru Ediția 2024, biletele la festival sunt disponibile pentru prima dată la vânzare cu asigurare inclusă! Ai astfel posibilitatea să achiziționezi accesul la festival la un preț redus, și ai totodată liniștea că dacă apare o situație neprevăzută nu pierzi contravaloarea biletelor.

Asigurarea storno pentru călătorii, evenimente și experiențe în România: Ramburs@Orice

Pachetele noastre asigurări nu se limitează însă numai la bilete la diverse evenimente. Indiferent  că vorbim despre călătorii (bilete de avion, sejururi, tabere pentru copii, excursii, delegații etc.), bilete la diverse evenimente (concerte, spectacole de stand-up, teatru, cursuri, conferințe) sau alte tipuri de experiențe (bilete/vouchere la spa sau stațiuni de tratament, parcuri de aventură, hobby-uri etc.) vrem să îți dam confortul că achizițiile tale în materie de dezvoltare,  divertisment și relaxare sunt acoperite în cazul apariției unei situații neprevăzute.

Tot ce trebuie să știi despre asigurările de bilete și asigurările storno pentru călătoriile, evenimente și experiențe în România

 https://www.shutterstock.com/image-photo/spa-564460519

Cum funcționează? Tu alegi activitatea pe care ți-o dorești, de la orice furnizor din Romania, accesezi apoi asigurarea Ramburs@Orice, ne dai câteva detalii despre itinerariul și costurile tale iar noi ne ocupăm de asigurarea planurilor tale.

Similar poliței de asigurare En Garde, în cazul în care apar evenimente de familie, materiale sau medicale, noi îți protejăm cheltuielile pe care le-ai făcut cu ocazia vacanței sau experienței, și îți vom rambursa costurile cu cazarea și transportul.

Cum trebuie să procedezi dacă se produce oricare din riscurile de mai sus? Primul pas este să-l contactezi pe organizatorului de evenimente, agenția de turism, pensiunea/hotelul sau compania de transport și să-i soliciți anularea participării tale, precum și returul cheltuielilor pe care le-ai efectuat, în maxim 2 zile calendaristice de la momentul producerii riscului. Ulterior, trebuie să ne este furnizați cererea de rambursare și documentele relevante (certificat de deces, bilet de internare, cererea de anulare a biletului/voucherului/pachetului turistic, respectiv răspunsul furnizorului de servicii) iar noi ne vom ocupa să-ți soluționăm cât mai rapid cererea. În urma analizei dosarului de daună și aprobarea acestuia, îți vom returna 90% din sumele pe care nu le poți recupera de la furnizorul de servicii!

Cum poți anunța apariția unui risc? Ai mai multe variante:

Nu uita că solicitarea de despăgubire trebuie să fie formulată de persoana care a achiziționat și plătit prima de asigurare Ramburs Orice. De aici, un coleg de-al nostru îți va prelua solicitarea și va reveni către tine cu o soluție în ce mai scurt timp!

În concluzie..

Încheiem acest ghid cu speranța că ai dobândit o perspectivă clară asupra importanței asigurărilor de tip storno pentru călătorii, evenimente și experiențe în România. Aceste asigurări nu sunt doar simple documente, ci devin partenerii tăi în viața de zi cu zi. După cum ai văzut, te protejează în cazul în care apar situații imprevizibile și îți oferă protecție financiară astfel încât să nu suferi pierderi și să poți să-ți urmezi pasiunile și să-ți trăiești  momentele speciale fără teamă.

Fie că ai în plan o călătorie aventuroasă, un concert pe care îl aștepți de mult timp sau o experiență unică pe care vrei să o împărtășești cu cei dragi, asigurările En Garde și Ramburs@Orice sunt acolo pentru tine, oferindu-ți siguranță că în caz de nevoie, știind că ai sprijinul financiar necesar pentru a face față imprevizibilului. Nu așteptați până când se întâmplă ceva neprevăzut. Cu acest tip de asigurări, siguranța este întotdeauna la îndemână, indiferent de ceea ce vă rezervă viitorul.

Sperăm că acest ghid ți-a furnizat informațiile necesare pentru a naviga cu succes în lumea asigurărilor de tip storno. Îți dorim călătorii pline de bucurie, evenimente memorabile și experiențe unice, toate cu inima liniștită, știind că ai luat măsuri pentru a-ți proteja investiția și momentele tale prețioase.