Asigurarea de locuință și daunele produse de animale

Asigurarea de locuință și daunele produse de animale

Asigurarea de locuință și daunele produse de animale

Dacă stai la curte, sigur ți-ai făcut un obicei ca în fiecare seară să verifici poarta și să pornești sistemele de supraveghere, dacă ai montat așa ceva. Lucruri mici, cărora nu le mai dai importanță, dar care te fac să te simți protejat.

Dacă locuiești în afara orașului, la țară sau la munte, poate ți s-a întâmplat să vezi urme de animale sălbatice care au trecut prin grădina ta. Poate că până acum, ele n-au stricat nimic în trecere, dar nu se știe niciodată ce se poate întâmpla.

Ca să fii protejat 100% și să poți repara rapid eventualele stricăciuni pe care animalele sălbatice le pot provoca, le-am inclus și pe acestea în polița de locuință Locul tău. Casa ta de la Eurolife FFH.

Hai să-ți povestim mai multe!

La ce e utilă o asigurare de locuință facultativă?

Să începem cu începutul. În primul rând, o asigurare de locuință e ca o plasă de siguranță în caz că se întâmplă ceva cu casa sau apartamentul tău.

Principiul de funcționare e simplu: tu îți alegi ce acoperiri ai nevoie și cât de des vrei să plătești o sumă de bani (numită primă). Atât timp cât asigurarea este valabilă, dacă la tine în locuință are loc vreun incident sau vreun eveniment acoperit de poliță, vei primi din partea asiguratorului o sumă de bani care te ajută să repari sau să renovezi ce a fost afectat.

O astfel de asigurare este și Locul tău. Casa ta de la Eurolife FFH, în care am inclus acoperire pentru cele mai frecvente întâmplări neprevăzute care-ți pot afecta locuința. De exemplu, ești protejat în caz că locuința ta e afectată de dezastre naturale, cum sunt cutremurele sau furtunile, sau dacă are loc un accident casnic. Polița te protejează și dacă se întâmplă să fii tâlhărit sau să se strice ceva din cauza unei inundații pornite de la un vecin. Și, desigur, ești acoperit și în cazul în care animalele sălbatice produc stricăciuni pe proprietatea ta.

Dacă vrei să citești mai multe despre daunele incluse în asigurarea de locuință Locul Tău. Casa Ta, găsești aici tot ce ai nevoie să știi. Între timp, să ne întoarcem la cele cauzate de animale.

Ce daune produse de animale sunt incluse în polița de asigurare Locul tău. Casa ta. de la Eurolife FFH?

Ce se întâmplă cu canapeaua zgâriată, cu papucii și cablurile roase sau cu parchetul umflat - opere de artă ale blănoșilor tăi, desigur? Sunt acoperite de asigurarea de locuință Eurolife FFH?

Pe scurt: nu. Polița Locul Tău. Casa Ta. nu acoperă daunele pe care le produc animalele de companie. Deci dacă vreodată vei vrea să înlocuiești canapeaua pe motivul zgârieturilor de gheruțe, nu poți face asta în baza asigurării.

Polița noastră nu acoperă nici situațiile în care se întâmplă ceva cu casa ta din cauza insectelor, a rozătoarelor sau a păsărilor.

Asigurarea acoperă daunele provocate de animalele sălbatice. Dacă ți-a fost devastată curtea peste noapte de un urs, atunci poți să obții despăgubire de la asigurarea de locuință Locul Tău. Casa Ta.  Am auzit cu toții de urși care au dat iama în curțile oamenilor sau de mistreți care au trecut prin grădini. E drept că lucrurile acestea nu se întâmplă atât de des ca inundațiile sau incendiile casnice, dar vrem să știi că ești 100% protejat chiar și în fața situațiilor care par rupte din filmele de acțiune dacă alegi polița de locuință.

 

Am acoperire și pentru anexele gospodăriei în caz că apar daune din cauza animalelor sălbatice?

Da, cu polița facultativă Locul Tău. Casa Ta. ești protejat dacă animalele sălbatice aduc stricăciuni în locuința ta sau în afara ei, atât timp cât daunele sunt tot pe proprietatea ta.

După ce ți-ai amenajat magazia și gardul cu atâta grijă și atenție pentru detalii, ar fi păcat să nu le protejezi cu o asigurare. Poate să apară oricând un animal sălbatic care să le devasteze și, odată cu asta, să strice și buna ta dispoziție. În cazul unor evenimente neprevăzute, e posibil ca renovarea să nu fie neapărat o prioritate pentru tine, mai ales dacă vrei să-ți protejezi bugetul. Așa că o poliță de locuință facultativă poate fi salvarea, care să-ți aducă despăgubiri pentru reparații și să te ajute să te bucuri din nou de magazie și de ce depozitezi acolo în scurt timp.

Zona în care locuiesc influențează anexele care sunt acoperite de asigurarea de locuință?

Răspunsul scurt e „nu”. Chiar dacă e mai probabil ca animalele sălbatice să strice ceva în afara locuinței tale  mai ales dacă locuiești lângă o pădure sau la munte, locația în care se află locuința asigurată nu impactează cu nimic costul poliței sau ce acoperă aceasta.

Garajul, magazia, gardul sau bucătăria de vară sunt protejate de polița de locuință de la Eurolife FFH indiferent de zona în care stai. Poate-ți amintești, de exemplu, știrea despre leul evadat de la zoo care umbla liber prin oraș -  un exemplu bun despre cum acoperirea pentru daunele produse de animalele sălbatice e utilă oriunde, oricând.

Asigurarea de locuință și daunele produse de animale

Ce fac dacă s-a produs o daună din cauza animalelor sălbatice?

Astfel de întâmplări ne iau întotdeauna prin suprindere, dar noi suntem alături de tine și te ajutăm să le rezolvi cât mai repede. Dacă ai constatat că a avut loc un incident, poți să ne contactezi telefonic sau prin e-mail. Important e să ne suni sau să ne scrii în maxim două zile după ce a avut loc evenimentul, apoi să completezi câteva documente în care să ne spui ce daune ți-au provocat

Îți ținem pumnii să nu fie cazul, dar dacă vrei să semnalezi o daună, găsești aici tot ce trebuie să știi.

Dacă crezi că sunt șanse ca locuința ta să fie afectată de animalele sălbatice sau dacă pur și simplu vrei să stai fără griji în caz că se întâmplă orice altceva, poți să-ți iei asigurarea de locuință simplu, online de pe site-ul nostru: https://www.eurolife-asigurari.ro/asigurare-locultau/pasul-1