Ce fel de daune acoperă asigurarea de locuință?

Ce fel de daune acoperă asigurarea de locuință?

Acasă este locul unde ne simțim cel mai bine, este locul unde avem libertatea și siguranța de a fi noi înșine. Ne atașăm de locuințele noastre pentru că ele ne reflectă personalitatea și gusturile și pentru că aici trăim cele mai frumoase momente alături de familie. Este deci cât se poate de natural să vrem să avem grijă de ‘’acasă’’ și să protejăm nu doar amintirile frumoase de aici, ci și viitoarele momente fericite împreună. 

Cu gândul la toate acestea, am creat asigurarea de locuință Locul tău. Casa ta. de la Eurolife FFH ca tu să te bucuri pe deplin de starea de bine de acasă, fără grija evenimentelor nedorite care pot să apară.

Știm că termenii și condițiile unui contract de asigurare nu sunt întotdeauna ușor de înțeles. De aceea am pregătit acest articol în care îți explicăm clar și simplu ce este asigurarea de locuință Locul tău. Casa ta. de la Eurolife FFH, ce tipuri de bunuri pot fi protejate și care sunt daunele împotriva cărora asigurarea noastră îți oferă protecție. 

Ce este asigurarea de locuință Locul tău. Casa ta. de la Eurolife FFH?

Este o asigurare facultativă pentru locuințe ce oferă proprietarilor sau chiriașilor o protecție extinsă, inclusiv pentru bunurile pe care le dețin. Astfel, în funcție de opțiunea aleasă, polița de asigurare acoperă locuința propriu-zisă (casă, apartament, duplex etc.), anexele locuinței (garaj, atelier etc.), dacă este cazul și bunurile incluse în locuință și în anexe (obiecte de mobilier, electrocasnice, obiecte personale, instalații electrice/ sanitare etc.).

Ce fel de daune acoperă asigurarea de locuință?

Asigurarea de locuință mă protejează împotriva dezastrelor naturale? 

Polița de asigurare Locul tău. Casa ta. de la Eurolife FFH acoperă riscurile legate de fenomenele naturale extreme cum ar fi: loviturile trăsnetului și incendiile produse de acestea, cutremure, furtună și căderi de grindină, avalanșe de zăpadă, inundații, alunecări de teren. Am început articolul cu această categorie de riscuri tocmai pentru că daunele potențiale ale dezastrelor naturale sunt, de obicei, cele mai grave și chiar foarte des întâlnite. Tot aici trebuie să știi că ești acoperit și împotriva eventualelor daune produse de animale sălbatice. Știm că aceste cazuri sunt rare în România, dar vrem ca locuința ta să fie cât mai bine protejată :) 

Asigurarea de locuință mă protejează împotriva furturilor și a actelor de vandalism? 

După fenomenele naturale extreme, furturile și actele de vandalism sunt evenimentele nedorite care pot produce cele mai mari pagube. Una dintre cele mai bune măsuri de protecție în acest caz este să contractezi o asigurare de locuință care să te protejeze împotriva daunelor provocate. Asigurarea de locuință facultativă de la Eurolife FFH acoperă furturile prin efracție, tâlhăriile și actele de vandalism. Te despăgubim atât pentru daunele directe (bunurile furate) cât și pentru daunele indirecte (pagubele pricinuite de spargerea ușilor, geamurilor, pereților). Polița noastră nu poate prinde hoții, dar îți poate returna contravaloarea bunurilor furate și a pierderilor suferite. 

 Ce fel de daune acoperă asigurarea de locuință?

Asigurarea de locuință mă protejează de daune pe care mi le pot produce vecinii sau pe care eu le pot produce vecinilor (acoperirea de răspundere civilă)? 

Oricât de bine te-ai înțelege cu vecinii tăi, suntem siguri că nu vrei ca o daună produsă de tine și care îi afectează și pe ei să vă pună relația la încercare. Așa cum nu vrei nici ca locuința ta să sufere daune din cauza vecinului. Exemplul clasic este inundația în apartamentul tău care-l poate afecta și pe vecinul de dedesubt. Vestea bună este că asigurarea de locuință de la Eurolife FFH vă protejează atât pe tine, cât și pe vecinii tăi de astfel de evenimente nedorite. 

Ce fel de daune acoperă asigurarea de locuință?

Asigurarea de locuință acoperă și riscurile legate de avarii accidentale la instalațiile de gaze, apă, canal, alimentare cu energie electrică? 

Ne simțim atât de bine acasă pentru că acolo avem, cu o simplă atingere de deget, acces la tot confortul unei vieți moderne. Este deci esențial să ne asigurăm că toate instalațiile ce ne oferă acest confort sunt protejate împotriva riscurilor. Cu acest gând în minte am inclus în pachetul standard al asigurării de locuință de la Eurolife FFH protecție împotriva avariilor accidentale la instalațiile de gaze, apă canal și încălzire, dar și împotriva avariilor accidentale ale centralelor termice, instalațiilor de aer condiționat și instalațiilor de producere de energie alternativă. 

Asigurarea de locuință facultativă Locul tău. Casa ta. îmi protejează și bunurile din locuință? 

Acasă nu mai este acasă fără dressingul nostru încăpător, fără consola de jocuri, fără tablourile și covoarele cumpărate în acea vacanță de care ne amintim cu drag. De aceea asigurarea noastră protejează toate bunurile de valoare din locuință (inclusiv pe cele a căror valoare sentimentală o depășește pe cea materială). Mobila, obiectele personale, hainele și încălțămintea, electrocasnicele, electronicele, vesela, toate sunt cuprinse în polița de asigurare de locuință. 

 Ce fel de daune acoperă asigurarea de locuință?

Asigurarea de locuință de la Eurolife FFH mă despăgubește pentru daunele produse la nivelul zidăriei, acoperișului, ferestrelor? 

Structura de bază a locuinței tale (ziduri, acoperiș, ferestre, uși) este protejată de asigurarea de locuință de la Eurolife FFH împotriva oricăror daune provocate de dezastre naturale (cutremur, inundație, trăznet, alunecări de teren etc.), prin furt (intrare prin efracție), avarii accidentale la instalațiile electrice, de gaze sau de fenomene atmosferice extreme (furtună, grindină etc.). Te despăgubim chiar și în cazul în care un autoturism scăpat de sub control îți lovește locuința provocându-ți daune. 

 Ce fel de daune acoperă asigurarea de locuință?

Asigurarea de locuință mă poate ajuta în cazul în care pierd cheile? 

Pierderea cheilor este un eveniment neplăcut, dar nu trebuie să fie un capăt de lume. Intervenim de urgență în termen de maximum 4 ore în cazul în care ai pierdut cheile ca să te ajutăm să intri în locuință. De asemenea, intervenim de urgență, tot în termen de maximum 4 ore, dacă o țeavă se sparge în casă și riscă să producă daune importante. 

Riscurile politice (greve, revolte, tulburări civile) sunt incluse în acoperirea asigurării de locuință?

Deși probabilitatea ca astfel de evenimente să se întâmple este mică în România, noi le-am inclus în acoperirea asigurării de locuință facultative. Ca să fii și mai liniștit :) 

Ce fel de locuințe și bunuri nu pot fi asigurate? 

Trebuie să știi că există anumite locuințe pe care nu le putem asigura. Astfel clădirile construite fără autorizație, construcțiile provizorii (fără fundație) sau nefinalizate/ nerecepționate nu pot fi acoperite. De asemenea asigurarea de locuință nu acoperă clădirile în stare avansată de degradare sau părăsite, abandonate. Bunurile fixate pe partea exterioară a clădirii, cum ar fi firme (luminoase sau nu), instalații de iluminat exterior sau stâlpi de electricitate nu pot fi nici ele acoperite. 

Există riscuri neacoperite de asigurarea de locuință facultativă? 

Am conceput asigurarea de locuință Locul tău. Casa ta. cu scopul de a te apăra împotriva tuturor riscurilor cu care te poți confrunta în calitate de proprietar. Totuși sunt și câteva riscuri împotriva cărora noi nu putem oferi protecție. Este vorba în principal de pagube produse prin nerespectarea legislației în vigoare și prin rea-voința asiguratului. Astfel, daunele cauzate de arme, muniții, explozivi nu sunt acoperite, nici daunele provocate cu intenție de asigurat. Prejudiciile apărute din cauza erorilor de proiectare, execuție și montaj nu sunt nici ele acoperite. Pentru lista completă a riscurilor incluse și excluse de la acoperire, vă invităm să consultați Condițiile contractului de asigurare privind asigurarea facultativă a locuințelor „Locul tău. Casa ta”

Ți-am prezentat în acest articol principalele riscuri împotriva cărora ești acoperit grație asigurării de locuință facultative Locul tău. Casa ta. de la Eurolife FFH. În încheiere vrem să știi că polița îți oferă toată flexibilitatea de care ai nevoie și poate fi accesată simplu și rapid, online, în doar câteva click-uri. Tu decizi valoarea bunurilor asigurate, care sunt riscurile împotriva cărora ai nevoie de cea mai mare protecție sau dacă vrei acoperiri suplimentare (în afara celor incluse în polița standard).

Alege informat asigurarea de locuință care ți se potrivește cel mai bine aici: https://www.eurolife-asigurari.ro/asigurare-locultau