Care sunt condițiile de încheiere ale unei asigurări de locuință?

Care sunt condițiile de încheiere ale unei asigurări de locuință?

Care sunt primele lucruri care îți vin în minte atunci când auzi „acasă?”.

 Noi ne gândim la toate lucrurile care ne fac să ne simțim bine, în confort și în siguranță. Munca de acasă, relaxarea pe canapea, experimentele eșuate din bucătărie și sutele de povești pe care le-am creat împreună cu cei dragi nouă.

 Locuința e acasă când ne gândim la ea ca un tot, alcătuit din fiecare decorațiune din bibliotecă, consola de jocuri pe care ai primit-o Crăciunul trecut, lumânările parfumate pe care le aprinzi când te bagi în pătură și începi să citești. Iar lista poate continua cu acele obiectele care au valoare pentru tine. Fie că vorbim despre echipamentul video care îți animă serile cu prietenii sau de lucrurile mici care te fac fericit când te dai jos din pat dimineața.

Care sunt condițiile de încheiere ale unei asigurări de locuință?

Este dorința fiecăruia dintre noi să avem un ‘acasa’ în care să ne simțim confortabil, în siguranță și ne străduim să îl creăm fie că locuim în apartament sau la casă. Cu toate acestea, diferența o face felul în care avem grijă de locuința noastră și, odată cu ea, de familie și de cei dragi.

 Casa ta e întotdeauna spațiul perfect pentru relaxare, însă pentru a fi cu adevărat relaxați, cel mai bine este să fim prevăzători: începând cu ușa de la intrare, pe care o verificăm de multe ori în fiecare seară înainte de culcare, sau fierul de călcat pe care, deși l-am scos din priză, l-am mai verificat de vreo trei ori, până la a ne proteja de situațiile în care locuința noastră poate fi afectată de evenimente neprevăzute.

 E adevărat că nu putem prezice viitorul, însă riscurile vor există întotdeauna, iar uneori, tot ce putem face pentru a minimiza impactul lor în cazul în care se produc, este să fim precauți.

 Cu aceste gânduri am creat asigurarea facultativă de locuință „Locul tău. Casa ta.”, o poliță gândită să te protejeze din punct de veere financiar in cazul unor situații neplăcute care, dacă au loc, îți pot afecta locuința și viața.

Cum te ptotejează o asigurare de locuință?

 Asigurarea obligatorie PAD (Poliță de asigurare împotriva dezastrelor naturale) îți asigură locuința în cazul daunelor cauzate de catastrofele naturale, precum cutremure, inundații sau alunecări de teren.

Pe lângă aceste situații, este important să   beneficiezi de protecție extinsă cu asigurarea de locuință facultativă de la Eurolife FFH, care acoperă și daune precum cele cauzate de incendii, fenomene atmosferice, furt prin efracție sau tâlhărie.

 Mai mult, diferența dintre cele două tipuri de asigurări (facultativă și obligatorie) este faptul că polița „Locul tău. Casa ta.” include acoperire pentru riscurile care pot afecta bunurile și obiectele din casa ta, în cazul în care se produce un eveniment nefericit.

 Asigurarea de locuință Locul tău. Casa ta îți protejează:

  • Locuința, imobilul propriu-zis;
  • Bunurile aflate în locuință, inclusiv: mobilier, electronice, electrocasnice, veselă, cărți etc.;
  • Bunuri uzuale portabile, precum îmbrăcăminte și/sau încălțăminte, din interiorul și din exteriorul locuinței;
  • Documente, carduri și chei;
  • Avarii accidentale, legate de instalațiile de gaze, apă, canalizare, încălzire, inundații;
  • Avarii accidentale ale centralelor termice, instalațiilor de aer condiționat și de energie alternativă;
  • Spargerea suprafețelor vitrate și a bunurilor casabile;
  • Intervenții de urgență, în maxim 4 ore, în cazul spargerii unei țevi sau pierderii cheilor (în limita a 100 €);
  • Răspunderea civilă legală (față de terți), adică daunele provocate vecinilor din cauza producerii unui astfel de eveniment în imobilul tău, spre exemplu inundații sau incendii care s-au extins.

 Care sunt condițiile de încheiere ale unei asigurări de locuință?

 În momentul în care te hotărăști să îți asiguri casa, îți recomandăm să iei în calcul câteva aspecte referitoare la locuința propriu-zisă, dar și la ceea ce îți dorești să acopere polița.

 În primul rând, îți recomandăm ca înainte să achiziționezi o poliță de locuință să faci o listă a obiectelor de valoare pe care le deții, și pe care dorești să le asiguri. Poți include aici lucruri precum mobilierul, electronice, electrocasnice, instalațiile, instrumente muzicale, haine, etc.

 Poți personaliza asigurarea și adauga acoperirile de care ai nevoie, în funcție de nevoile tale. Prețurile sunt competitive, având posibilitatea să scazi prețul asigurării dacă optezi să contribui cu o sumă în cazul unei daune (fransiză). Odată ce ai stabilit care este pachetul care ți se potrivește cel mai bine, poți achiziționa asigurarea simplu, 100% online.

 Pentru a putea fi contractant și a încheia polița de asigurare, este necesar să ai peste 18 ani și să deții și o poliță PAD. În cazul în care nu deții deja o poliță PAD, e foarte simplu să le rezolvi pe toate dintr-un click, pentri că asigurarea obligatorie de locuință (PAD) poate fi achiziționată odată cu asigurarea „Locul tău. Casa ta.”

 Știm că numai gândul la evenimentele neprevăzute care ne pot afecta locuința ne întristează, însă este întotdeauna important să ne gândim la ce putem face în situația în care ele se produc, astfel încât să ne putem bucura de ziua de azi fără să avem grija celei de mâine.

 Locuința ta reprezintă o investiție, atât din punct de vedere financiar, cât și emoțional, de aceea îți recomandăm să o protejezi cu o asigurare, ca să te poți relaxaîn spațiul care îți oferă confort și protecție la rândul lui și pe care îl numești „acasă”. Că nu degeaba te-ai gândit, la începutul acestui articol, la toate lucrurile minunate care îl fac să fie cel mai frumos, perfect pentru tine!