Relaxat, echilibrat sau zen? Ce faci dacă ai pățit ceva într-o călătorie și cum te poate proteja o asigurare de vacanță

Relaxat, echilibrat sau zen? Ce faci dacă ai pățit ceva într-o călătorie și cum te poate proteja o asigurare de vacanță

Relaxat, echilibrat sau zen? Ce faci dacă ai pățit ceva într-o călătorie și cum te poate proteja o asigurare de vacanță

Europa este foarte frumoasă vara. Știi asta din experiență. Orice destinație ai alege, vremea frumoasă, atmosfera, tradițiile și restaurantele locale te invită să călătorești și să te lași în voia lor.

Când ești plecat în vacanță te deconectezi de la stresul zilnic de acasă și experimentezi senzații și oportunități care îți îmbogățesc viața. Poate ai un restaurant preferat în Grecia la care mergi de ani de zile, iar patronul mereu te întâmpină cu zâmbetul pe buze. Chiar dacă a trecut un an de când nu ai mai fost acolo.

Când te întorci din vacanță ești mai liniștit și mai inspirat să implementezi în viața ta câteva dintre lucrurile pe care le-ai trăit. Cumpărăm pentru cei dragi amintiri din duty-free sau din locurile vizitate, dar le cumpărăm și pentru sufletul nostru. Aducem cu noi gusturi, mirosuri și mirodenii pentru că vrem să ne rămână o bucățică din Italia sau din Spania autentice.

Pentru a te bucura de toate aceste lucruri, când plănuiești vacanța în străinătate este important să ai însă în vedere și toate riscurile care pot apărea. Printre cele mai importante probleme care ți-ar putea distruge vacanța se numără problemele medicale, bagajele pierdute sau furate, probleme cu mașina închiriată, dezastrele naturale sau evenimentele de natură politică.

Este indicat să fii flexibil și să ai o gândire pozitivă. Până la urmă, de câte ori n-ai mai fost în Grecia și te-ai întors fără probleme? Însă e suficient ca o singură dată să-ți fie furat portofelul cu toate actele în el și ai ingredientul „ideal” pentru o vacanță distrusă. Cel mai sigur este să te pregătești în avans, să minimizezi riscurile și să ai în vedere că o asigurare de călătorie te poate scăpa de multă bătaie de cap.

Dacă încheierea unei asigurări de călătorii era pe lista ta de lucruri de bifat înainte de a pleca în vacanță și ți-ai adus aminte pe drum spre aeroport, află că e simplu să rezolvi și sarcina acesta. Intră pe https://www.eurolife-asigurari.ro/asigurare-calatorie/pasul-1 și urmează patru pași simpli, care te vor scăpa de griji.

Pentru început, sunt necesare câteva informații de bază despre călătorie - scopul, țara de destinație sau modalitatea de transport.

Următorul pas este să alegi tipul de asigurare care ți se potrivește cel mai bine. Asigurarea de călătorie de la Eurolife FFH cuprinde o serie de pachete realizate în funcție de necesitățile și preferințele tale.

Pachetul „Relaxat”

Poate că pleci într-o destinație în care ai mai fost de câteva ori și o cunoști ca pe propria palmă. Sau poate îți place să-ți asumi riscuri și trăiești după principiul „Carpe Diem!”.

Relaxat, echilibrat sau zen? Ce faci dacă ai pățit ceva într-o călătorie și cum te poate proteja o asigurare de vacanță

 

Cu toate astea, problemele de sănătate reprezintă unul dintre cele mai frecvente motive de stres când vorbim de vacanțe. Ai mai pățit să ai probleme de sănătate și știi cât de greu e să te bucuri de toate acele locuri frumoase când te ia o durere de măsea de îți vine să iei primul avion spre casă. Un lucru banal precum o durere de măsea poate acumula cheltuieli medicale greu de suportat și pot necesita chiar spitalizare.

Dacă vrei să eviți astfel de probleme, o idee bună este să închei o asigurare de călătorie. Pachetul „Relaxat” de la Eurolife FFH oferă o serie de „plase de siguranță de bază”, precum asistență medicală pentru accidente și îmbolnăviri, tratament dentar de urgență sau repatriere medicală și în caz de deces. Și pentru că nimic nu se compară cu sfatul unui medic la orice oră, oriunde ai fi, pachetul a fost îmbunătățit astfel încât să ai opțiunea de a discuta cu un medic 24/7, online și la telefon, pe toată durata călătoriei.

Vezi lista completă de beneficii aici: https://www.eurolife-asigurari.ro/asigurare-calatorie

Pachetul „Echilibrat”

Poate una dintre cele mai nefericite experiențe este să-ți pierzi sau să-ți fie furate bagajele. Când călătorești în străinătate este bine să ai în vedere că riscul de furt este mai ridicat în proximitatea gărilor și a aeroporturilor.

Relaxat, echilibrat sau zen? Ce faci dacă ai pățit ceva într-o călătorie și cum te poate proteja o asigurare de vacanță

 

Înainte de a pleca într-o călătorie externă îți recomandăm să pui în locuri diferite actele de identificare și banii. De exemplu, poți pune buletinul în portofel și să-l ții aproape și pașaportul în rucsac. În acest fel, în eventualitatea unui furt sau a unei pierderi, ai asupra ta cel puțin un act de identitate și nu mai ești nevoit să apelezi urgent la ambasada sau consulatul României pentru a face demersurile pentru reîntoarcerea în țară.

Pentru a reduce riscul de furt te sfătuim să te asiguri că sistemele de închidere ale bagajelor sunt bine fixate, că ai bagajele la vedere și că eviți să dai ocazia oricărui străin binevoitor să te ajute să pună mâna pe ele. Dacă, într-un moment de neatenție, ai sesizat că îți lipsesc bagajele, poți face următoarele lucruri:  reconstituie traseul pentru a vedea dacă nu cumva le-ai uitat într-o parcare sau într-un autobuz sau ia legătura cu autoritățile locale. Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, găsești pașii de urmat dacă ajungi să fii implicat într-un astfel de incident.

Dacă simți nevoia de ceva „extra” pe lângă opțiunile enumerate mai sus, pachetul „Echilibrat” de la Eurolife FFH include o serie de beneficii care vizează siguranța în cazul în care vei închiria o mașină sau ai probleme cu bagajele, precum și asistență rutieră atunci când călătorești cu mașina personală și asigurarea bagajelor în cazul în care are loc un eveniment nefericit. Mai mult, ai posibilitatea de a reduce franșiza la mașina închiriată.

Pachetul „Zen”

Ai investit mult în vacanța plănuită și nu vrei să-ți asumi niciun risc. Însă, oricât de mult am încerca să prevenim toate riscurile, nu putem controla tot ce ni se întâmplă. Călătoriile pot fi anulate din motive care nu țin de tine.

În plus, chiar dacă nu e cel mai plăcut gând, există șanse ca mașina ta să se defecteze în timpul vacanței și să ai nevoie de asistență rutieră de urgență.

În astfel de cazuri, mai ales dacă te afli într-o țară străină, unde e posibil să nu știi limba locală și să nu poți comunica foarte bine cu oamenii de acolo, e cel mai bine să ai un plan de rezervă. Dacă s-a întâmplat ca mașina ta să se strice în vacanță, ai nevoie de profesioniști care să te ajute să o repari, iar o asigurare de călătorie include servicii de asistență rutieră în vacanță.  

Înainte de a pleca în vacanță îți recomandăm să te informezi în legătură cu drumurile din țara de destinație și să citești articole referitoare la călătoriile cu mașina. Este important fii la curent cu aceste lucruri, ca să te poți bucura în voie de concediu.

Atunci când vorbim de vacanțe, siguranța primează întotdeauna, iar astfel de evenimente îți pot afecta serios vacanța. Dacă te afli în situația asta, află că pachetul „Zen” de la Eurolife FFH îți oferă toate beneficiile aferente pachetului „Echilibrat” și te asigură inclusiv în caz de anulare a călătoriei.

Penultimul pas presupune completarea unor informații personale iar, la final, vei primi oferta personalizată și detaliile despre modalitățile de plată. Simplu, online!

Dacă ai nevoie totuși să discuți cu un reprezentant și timpul te presează, poți suna la numărul 031.423.0080 sau poți trimite un mail la asigurari@eurolife-asigurari.ro. Colegii noștri vor fi bucuroși să te ajute să pleci liniștit în vacanță.