Urma să pleci în vacanță dar vecinii ți-au inundat casa? Iată ce poți face rapid!

Urma să pleci în vacanță dar vecinii ți-au inundat casa? Iată ce poți face rapid!

Urma să pleci în vacanță dar vecinii ți-au inundat casa? Iată ce poți face rapid!

 

În sfârșit, pleci în vacanță! După atâtea luni de așteptare, gândul că într-o săptămână vei fi în acel loc însorit la care visezi de ceva vreme te entuziasmează peste măsură.

Ți-ai făcut bagajul, mai ai puțin și definitivezi toate detaliile organizatorice, iar toți participanții sunt on board cu planurile de petrecere a timpului liber. Pe scurt - ești pe drumul cel bun. Poți încheia ziua liniștit. Câteva ore mai târziu te trezești să mergi la baie și ai o surpriză majoră - în toată casa lucrurile tale plutesc la câțiva centimetri deasupra podelelor deoarece tocmai ce ai fost inundat.

O întâmplare demnă de legile lui Murphy, însă e un scenariu cât se poate de posibil, în special dacă stai într-un bloc vechi, unde instalațiile nu au mai fost înlocuite sau întreținute de ani de zile. Ai câteva zile să te iei o decizie importantă. De anulat vacanța nu se pune problema pentru că ai investit ceva bani în ea, iar prietenii vor fi tare dezamăgiți. Te gândești: „Bine că nu s-a întâmplat când eram deja plecați!”.

Care sunt opțiunile tale într-o situație de acest tip? Hai să le descoperim împreună.

În primul rând, înainte să mai faci vreun pas trebuie să te asiguri că nu există vreun risc de electrocutare. Trebuie să verifici ca apa să nu fi ajuns la vreo priză sau prelungitor funcționale, iar încărcătoarele de la laptop sau telefon nu sunt în priză și lăsate pe jos.

Apoi, îți recomandăm să arunci o privire fulger să vezi cât de rea e situația. Vorbim de daune totale sau minimale? Dacă ai la îndemână un telefon fă poze sau filmează obiectele afectate. Te vor ajuta să poți calcula și demonstra prejudiciul mai târziu, în situația în care vecinii refuză să coopereze.

O discuție imediată cu vecinii este obligatorie - încearcă un dialog constructiv. Poate nici ei nu știau ce s-a întâmplat peste noapte. Îndrumă-i să verifice sursa problemei și să o remedieze. Dacă știi că vecinii tăi sunt plecați din țară, iar apartamentul nu e locuit, va trebui să iei legătura cu asociația de locatari pentru a te ajuta să gestionezi problema.

Acestea sunt doar câteva modalități prin care poți gestiona rapid efectele unei astfel de daune produse de vecini.

Dacă te gândești ce-ai fi putut face ca să rezolvi mai repede o astfel de situație, află că există oferta facultativă de asigurare a locuinței „Locul tău. Casa ta” de la EUROLIFE FFH, ce garantează o acoperire completă pentru locuință și bunurile afectate din cauza vecinilor. „Locul tău. Casa ta” îți pune la dispoziție intervenții de urgență în maximum 4 ore, în cazul spargerii unei țevi sau a pierderii cheilor (în limita a 100 €). Adică exact ce ai nevoie când te afli într-o situație când timpul nu este prietenul tău.

Pentru situațiile în care ești inundat de către vecinii tăi, asigurarea facultativă de locuințe „Locul tău. Casa ta” cuprinde o gamă largă de alte riscuri și daune ce pot fi acoperite. De la avarii accidentale, la bunuri electrocasnice și piese de mobilier, oferta este gândită astfel încât să-ți ofere protecție în fața multor daune produse de vecini (și nu numai.)

 

Avarii accidentale

Este foarte important ca instalațiile de gaze, apă, canal și încălzire să fie în stare optimă și să nu aibă niciun semn de compromitere. În fiecare an au loc multiple incidente care pun în pericol atât viața celor dragi, cât și a vecinilor. Dacă stai într-un bloc vechi și știi că vecinii tăi au un istoric de incidente de tipul „s-a mai spart o țeavă, ne pare rău”, poate nu ar fi rău să iei o considerare o plasă de siguranță în cazul în care incidentul se repetă.

Pe de altă parte, o avarie accidentală a instalațiilor de aer condiționat îți poate face zilele toride de vară insuportabile.

 

Bunuri de valoare

Când ne gândim la daune produse de vecini ne trec prin minte inundațiile sau incendiile și mai puțin furturile și distrugerile. Însă fiecare își cunoaște foarte bine zona în care locuiește și potențialele riscuri, așa că este o decizie personală dacă iei în considerare sau nu riscuri precum spargerea sau intrarea prin efracție.

Urma să pleci în vacanță dar vecinii ți-au inundat casa? Iată ce poți face rapid!

Noi vrem să ai în vedere că asigurarea facultativă „Locul tău. Casa ta” de la EUROLIFE FFH te protejează și în cazul unor astfel de evenimente nefericite. Bijuteriile de la bunici, transmise din generație în generație, au o valoare sentimentală inestimabilă. Nici cardurile sau documentele personale nu sunt mai prejos. Doar gândul că trebuie să stai iar pe drumuri și toată birocrația aferentă provoacă un stres major.

 

Bunuri de uz general și bunuri portabile

Știm că nimic nu se compară cu dezamăgirea de a fi furat de obiectele de valoare. Însă ai investit sume considerabile și în articole sportive, îmbrăcăminte, scule și unelte portabile, corpuri de iluminat sau jucării. Imaginează-ți cum ar fi să ajungi acasă după o zi lungă, deschizi ușa și toate jucăriile copilului plutesc în voie, alături de ultimele perechi de încălțăminte achiziționate. Pe lângă stresul de a rezolva situația, ar mai trebui să le înlocuiești și pe acestea. Cu asigurarea facultativă „Locul tău. Casa ta” de la EUROLIFE FFH te poți ocupa de alte aspecte, mai puțin de bunurile de uz general sau cele portabile, aflate în locuință la momentul incidentului.

 

Electrocasnice și mobilier

Știm cu toții cât de importantă este tehnologia în zilele noastre și cât de scumpe sunt electrocasnicele cu tehnologie avansată. Ultimul lucru de care ai nevoie, după ce ai făcut o investiție masivă într-o bucătărie inteligentă sau ți-ai schimbat, în sfârșit, mașina de spălat care abia mai funcționa e să le vezi distruse într-un incendiu sau scăldate în apă în locuri unde nu ar trebui să ajungă.

Nu e de glumit cu investițiile în electrocasnice și mobilier deoarece te costă, pe lângă bani, energia și timpul alocate pentru repararea lor, depanarea în cazul în care nu mai pot fi folosite sau înlocuirea, în cel mai rău scenariu. Vedem cât de mult durează comenzile pentru mobilă din lemn deoarece prețurile au crescut la materia primă, iar execuția și transportul lor durează chiar și luni bune.

Ce putem face noi, prin asigurarea facultativă „Locul tău. Casa ta”, este să îți garantăm că vei primi banii înapoi dacă electrocasnicele și piesele de mobilier sunt deteriorate de evenimente nefericite produse de vecini.

Informează-te, pune în balanță riscurile și costurile și vezi dacă siguranța este importantă pentru tine și familia ta. Oferta noastră îți propune o acoperire completă pentru locuință și bunuri în cazul în care vecinii îți fac surprize nedorite.

Fără bătăi de cap, fără hârtii – verifică aici toți pașii pentru încheierea asigurării facultative „Locul tău. Casa ta”: https://www.eurolife-asigurari.ro/asigurare-locultau.

Și pentru că luna iunie a început cu cadouri pentru cei mici, ne gândim și la „cei mari” și le oferim 20% discount dacă folosesc codul ONLINE20 la achiziționarea asigurării „Locul tău. Casa ta” de la EUROLIFE FFH .

E atât de simplu să mai elimini un stres din viața ta!