Asigurările adresate companiilor. Ce sunt și de ce sunt utile start-up-urilor (...și nu numai)

Asigurările adresate companiilor. Ce sunt și de ce sunt utile start-up-urilor (...și nu numai)

Asigurările adresate companiilor. Ce sunt și de ce sunt utile start-up-urilor (...și nu numai)

Poate că ai visat de când erai mic să îți transformi pasiunea într-o afacere de succes. Acum  e momentul să pui bazele propriului start-up și să-ți transformi visul în realitate! Indiferent dacă ești un inovator sau un vizionar, o afacere proprie îți oferă oportunități incredibile și libertatea de a-ți urma pasiunea.

Dacă ești adeptul zicalei „Alege să faci ce-ți place și nu vei simți că muncești nicio zi din viața ta”, atunci misiunea de antreprenor e cu siguranță pentru tine. Tot ce-ți rămâne de făcut e să schițezi un plan și să te apuci să-ți clădești propriul tău business. Înainte de asta, totuși, noi ți-am pregătit câteva lucruri pe care e bine să le iei în considerare atunci când decizi să pornești pe acest drum.

Cum te poate ajuta o asigurare pentru afacerea ta?

Știm foarte bine că este nevoie de mult curaj pentru a porni propria afacere și te felicităm pentru asta! Dar știm la fel de bine că, odată cu deschiderea unei companii, vin și riscuri sau responsabilități. Iar fiecare antreprenor inteligent înțelege că protejarea investiției sale este crucială pentru a asigura continuitatea și succesul pe termen lung al afacerii. De aceea, o asigurare adecvată pentru start-up-ul tău este unul dintre cei mai înțelepți pași pe care îi poți face.

În primul rând, gândește-te la asigurarea pentru firma ta ca la un scut protector împotriva multor riscuri pe care nu le poți anticipa. Într-o lume în care orice se poate întâmpla, de la incendii, furturi, procese de răspundere civilă sau crize economice globale, o poliță de asigurare poate fi colacul de salvare care îți permite să gestionezi situațiile dificile și să eviți costurile financiare.

Ce riscuri posibile poți întâmpina atunci când pui bazele unei afaceri?

Riscurile financiare sunt în general mari, mai ales în cazul start-up-urilor, din cauza faptului că acestea intră pe piețe adesea foarte competitive, fără un istoric sau o reputație stabilă, dar și fără certitudinea ca viitorii clienți vor opta pentru produsele sau serviciile oferite. Mai este vorba și de faptul că resursele tehnologice și umane ale start-up-urilor sunt mult mai limitate comparativ cu cele ale concurenților deja consacrați pe piață.

De asemenea, multe dintre start-up-uri depind la început de finanțare externă pentru a-și susține activitățile și pentru a-și asigura creșterea. Acest lucru implică riscul de a nu obține suficiente fonduri atunci când este mai multă nevoie, ceea ce poate duce la probleme financiare și chiar la închiderea afacerii. Și. nu în ultimul rând, uneori, start-up-urile pot fi formate din echipe mici și fără experiență extinsă în conducerea unei afaceri. Aceasta poate genera riscuri în ceea ce privește luarea deciziilor strategice, gestionarea riscurilor și stabilirea unui cadru adecvat de conformitate.

Este important ca start-up-urile să fie conștiente de aceste riscuri și să ia măsuri pentru a le gestiona.

Cu toate acestea, partea bună este că odată cu dimensiunea redusă, vine și multă flexibilitate, dar  și posibilități de inovare. Start-up-rile sunt caracterizate de flexibilitate și agilitate, fiind capabile să se adapteze rapid schimbărilor de pe piață. Poți lua decizii rapid, fără a fi legat de structuri și procese corporative greoaie. Astfel, vei putea să te adaptezi rapid cerințelor clienților și să reacționezi eficient la schimbările de mediu.

Prin urmare, deși start-up-urile au riscuri mai mari, ele oferă și un potențial de creștere rapidă și de recompense financiare semnificative pentru antreprenori. Dacă un start-up inovează cu succes într-o piață și își atrage clienții, acesta poate să-și extindă rapid operațiunile și să obțină profituri substanțiale.

Asigurările adresate companiilor.

Ce opțiuni ai ca să-ți protejezi afacerea eventuale riscuri care pot apărea?

Probabil te întrebi cum pot proteja concret asigurările adresate companiilor. Noi, la Eurolife FHH, am creat o gamă largă de asigurări potrivite pentru companiile din orice domeniu de activitate. Acestea sunt concepute pentru a-ți permite să te concentrezi pe dezvoltarea afacerii tale și să privești încrezător spre viitor. Hai să le luăm pe rând:

Una dintre cele mai importante asigurări pentru afacerea ta start-up este asigurarea de proprietate și a bunurilor tale. Imaginează-ți cum ar fi să pierzi într-un moment o clădire, echipamente valoroase sau stocuri de produse în cazul apariției unui incendiu. Acestea reprezintă investițiile tale și sursa veniturilor. Cu o asigurare adecvată, poți fi sigur că, în caz de eveniment neașteptat, vei fi compensat și vei putea reporni afacerea rapid.

Polița noastră îți va acoperi daunele provocate nu numai de incendii, dar și de un spectru larg de alte incidente sau de dezastre naturale (de la explozii, inundații, alunecări de teren și până la furtuni sau grindină), precum și de și daune cauzate de defectări ale instalațiilor sau ale utilajelor. Indiferent de mărimea afacerii tale, protejarea factorilor de producție în fața acestor riscuri este esențială!

Există, de altfel, și o asigurare complementară menită să te ajute atunci când activitatea companiei este blocată! Pot exista situații în care procesul de producție și distribuție a companiei tale poate să fie întrerupt temporar. De exemplu, pot exista cazuri în care un utilaj esențial din fabrica ta se avariază din cauza fluctuațiilor de tensiune din zonă și asta conduce la blocarea întregului proces de producție până la remedierea situației. În astfel de cazuri, noi vom despăgubi profitul pe care compania ta nu il mai realizează pe durata întreruperii activității, precum și cheltuielile pe care compania trebuie sa le adreseze suplimentar până la remedierea problemei. În acest fel, ne asigurăm că activitatea va continua în aceleași conditii ca înainte de apariția evenimentului.

De altfel, oricât de profesionist și de atent ai gestionat activitatea în cadrul companiei, te poți înfrunta cu situații care pot avea consecințe financiare majore asupra afacerii. Chiar și în cele mai bune companii, accidentele pot întâmpla. Dacă un client se rănește în incinta afacerii tale și te acuză de neglijență, asigurarea de răspundere civilă poate acoperi cheltuielile medicale și costurile legale asociate cu acea vătămare.

Asigurarea de răspundere civila este creată cu obiectivul de a te proteja împotriva cazurilor în cazul în care trebuie să plătești despăgubiri pentru daunele materiale sau corporale din culpă cauzate unor terți (inclusiv în cazurile de poluare accidentală), propriilor angajați, clienți sau față de proprietar/chiriaș. Cu o asigurare de răspundere civilă comercială, vei avea liniștea că eventualele daune vor fi acoperite și că reputația și viitorul afacerii tale sunt protejate.

În plus, în momentul în care pui bazele unui business, este important să iei în calcul posibilitatea ca un eveniment neprevăzut să afecteze echipamentele electronice de care business-ul tău are nevoie. Asigurarea Echipamentelor Electronice (EEI) de la Eurolife FFH este o poliță facultativă, destinată atât persoanelor fizice, cât și celor juridice și te ajută să protejezi echipamentele electronice care sunt gata de funcționare (folosite în scop comercial, industrial sau profesional).

Există mai multe tipuri de echipamente pe care le poți asigura cu ajutorul acestei polițe. De exemplu, cele care țin de prelucrarea de date şi birotică, cum ar fi: calculatoare personale, servere, imprimante, copiatoare, videoproiectoare, reţele de calculatoare, echipamente periferice, etc. Apoi, echipamente pentru comunicaţie şi radio, cum sunt centralele telefonice, fax-urile, sau antenele.

Asigurarea Echipamentelor Electronice (EEI) acoperă totodată și echipamente precum: surse de tensiune neîntreruptibile UPS, cabluri externe, panouri electronice de afişaj, sisteme de iluminare

Printre riscurile asigurate ale acestei polițe se numără incendii, explozii, implozii, trăsnete, prăbușiri ale unor aparate de zbor, cutremure de pământ, alunecări sau prăbușiri de teren, furtuni, vijelii, uragane, tornade, ploi torențiale, greutatea stratului de zăpadă, căderi accidentale de corpuri, avalanșe de zăpadă și grindină.

Deci, drag antreprenor curajos, nu subestima importanța unei asigurări adecvate pentru start-up-ul tău. :) Polița de asigurări îți oferă un sentiment de siguranță și de stabilitate, permițându-ți să te concentrezi pe dezvoltarea afacerii tale și să privești încrezător spre viitor. Alege acum o asigurare pentru firma ta start-up și bucură-te de liniștea pe care o merită afacerea ta!

Scrie-ne la adresa asigurari@eurolife-asigurari.ro sau sună-ne la 031.423.00.80, iar echipa noastră îți va oferi informațiile de care ai nevoie și-ți va oferi asigurarea potrivită pentru compania ta!