Schimbările climatice care afectează și România și pot provoca daune

Schimbările climatice care afectează și România și pot provoca daune

Schimbările climatice care afectează și România și pot provoca daune

România, la fel ca multe alte țări, este expusă din ce în ce mai mult efectelor schimbărilor climatice, iar acest lucru poate afecta atât calitatea vieții de zi cu zi, dar și integritatea bunurilor noastre.

De la an la an, tot mai mulți oameni se confruntă cu consecințele unor fenomene meteo precum canicula extremă, inundațiile severe sau alunecările de teren masive. În unele regiuni, canicula conduce la evaporarea apei din sol, iar asta conduce la  perioade de secetă și risc de incendii de vegetație. În alte zone se înregistrează furtuni violente, viituri și inundații.

De asemenea, cu toții am remarcat că iarna nu prea mai este iarna pe care o știam noi în copilărie, iar cele patru anotimpuri par ca s-au transformat în două – cald și foarte cald. În regiunile unde mai ninge, totuși,  zăpada masivă poate duce la afectarea acoperișurilor sau alte daune structurale, iar topirea rapidă a zăpezii poate duce la inundații și eroziune.

Cu toții ne amintim cu groază de incendiile de vegetație din Grecia sau inundațiile din Germania din anii precedenți. Aceste exemple recente demonstrează încă o dată impactul schimbărilor climatice asupra planetei și a nevoii de a lua măsuri pentru a preveni sau limita astfel de dezastre.

Cu schimbările climatice care devin din ce în ce mai severe, inundațiile, furtunile și incendiile de pădure sunt mai frecvente și mai distructive decât oricând. Și nimeni nu poate prevedea când aceste evenimente vor lovi și cine va fi afectat. Auzim din ce în ce mai des despre cum ne pot afecta schimbările climatice, dar uneori ne vine greu sa credem că ne pot afecta chiar pe noi. Însă, când vedem numărul crescând de case afectate de viituri sau locuințe afectate de incendii de vegetație, poate nu ar strica să ne întrebăm care sunt opțiunile în cazul în care astfel vom fi implicați într-un astfel de eveniment.

Ce opțiuni am să-mi protejez casa și bunurile?

O primă opțiune este să îți alegi căminul, pe cât posibil, într-o zonă în care infrastructura este relativ pregătită pentru astfel de evenimente naturale extreme. Ulterior, te poți interesa despre gama de măsuri preventive împotriva efectelor riscurilor climatice, de la verificarea structurii de rezistență a casei și acoperișului și până la pregătirea unui kit de urgență. Însă toate aceste măsuri ar putea fi insuficiente pentru a ne proteja locuința și bunurile.

Schimbările climatice care afectează și România și pot provoca daune

O altă variantă ar fi să iei în considerare achiziționarea unei polițe de asigurare care să acopere daunele cauzate de riscurile climatice. Aici sunt două opțiuni pe care trebuie să le iei în considerare.

Asigurarea obligatorie PAD care vă protejează împotriva cutremurelor, inundațiilor şi alunecărilor de teren. Însă este important de știut că această poliță oferă acoperire limitată, care constă în faptul că locuința este asigurată până la maxim 20.000 euro, iar anexele sau bunurile din interiorul casei nu sunt incluse.

Din această perspectivă este important să consultați cu atenție polița de asigurare și să fiți sigur că aceasta acoperă riscurile specifice la care sunteți expus.

Cu siguranță aveți niște nevoi specifice cu privire la protecția în cazul unor situații cauzate de riscurile climatice, și este bine să știți că variantă care îți va proteja mult mai bine locuința și bunurile din interiorul acesteia este polița facultativă Locul Tău. Casa Ta de la Eurolife FFH în cazul unui eveniment nefericit. Spre deosebire de asigurarea obligatorie, polița facultativă îți va asigura proprietatea și bunurile împotriva unei varietăți largi de evenimente, si iti va acoperi sume mult mai mari. De exemplu, ai acoperire în caz de incendiu, explozii sau furtuni, dar și dacă se întâmplă să ai de-a face cu o intrare prin efracție.

Polița Locul Tău. Casa Ta de la Eurolife FFH acoperă pe lângă locuința propriu-zisă și o listă lungă de bunuri: bunuri de valoare (carduri, documente personale), produse electronice și electrocasnice, instrumente muzicale, mobilier, dar și haine sau anexele construite în curtea casei.

Ce fac dacă am o daună? Cum mă poate despăgubi asigurarea facultativă?

După ce te asiguri că tu și membrii familiei sunteți în siguranță, contactează-ne pentru a începe procesul de despăgubire. Primul pas în reprezintă să completezi formularul de daună iar unul dintre consultații noștri îți va analiza solicitarea și îți va oferi toate informații necesare într-un astfel de moment.

De asemenea, poți oricând să iei legătura prin telefon cu unul dintre colegii noștri de la Call Center Eurolife FFH (sunând la numărul de telefon +40 31 423 00 80) sau pe pe e-mail, la asigurari@eurolife-asigurari.ro.

 

În concluzie...

Asigurarea unei case este importantă în contextul schimbărilor climatice si nu numai, deoarece riscul de daune cauzate de fenomene meteorologice extreme poate fi mai mare decât în trecut. În aceste condiții, o asigurare adecvată poate oferi liniște și protecție financiară în cazul unor evenimente neașteptate.

În concluzie, este important să fim pregătiți pentru aceste evenimente meteo extreme și să luăm toate măsurile de reducere a riscurilor și de adaptare la schimbările climatice cu care ne vom confrunta din ce în ce mai des în viitor.

Încheierea unei asigurări pentru locuința ta poate fi o alegere inteligentă și responsabilă pentru a-ți proteja investiția și a te asigura că ești pregătit pentru orice eventualitate. Asa ca ia în considerare încheierea unei asigurări de locuință astăzi pentru a te asigura că ai acoperirea potrivită în cazul unor evenimente neașteptate.