Ce beneficii îți oferă o asigurare de viață cu economisire pentru copilul tău?

Ce beneficii îți oferă o asigurare de viață cu economisire pentru copilul tău?

Atunci când ești părinte,  cea mai mare dovadă de iubire pentru cel mic o constituie acțiunile active pe care le faci pentru a avea grijă de el, în prezent dar și în viitor.

Fiindcă suntem, la rândul nostru părinți, ne gândim la fel de des ca tine la siguranța copiilor noștri și ne dorim ca ei să fie protejați tot timpul, atât fizic, dar și în cazurile în care apar evenimente neprevăzute. Deși nu ne face plăcere să ne gândim la astfel de situații, este important să le luăm în calcul, fiindcă cel mai bun mod de a avea grijă de cei mici este să ne protejăm întâi de toate pe noi înșine.

Tot din experiență știm că a crește un copil vine cu bucurii imense, dar și cu evenimente pe care nu le putem anticipa.

În prima perioadă a vieții, cei mici sunt curioși și descoperă tot felul de lucruri, iar această perioadă vine la pachet cu grija pentru sănătate. Urmează grădinița și școala, descoperirea unor pasiuni și necesitatea de a le susține și întreține, iar mai târziu, ceea ce contează cel mai mult este educația.

În calitate de părinți, suntem mereu preocupați de bunăstarea copiilor noștri în toate etapele dezvoltării lor. Ne dorim să îi susținem și să îi creștem în cele mai bune condiții și tocmai de aceea este necesar să luăm în calcul diverse evenimente care pot apărea, atât pentru cei mici, dar și pentru noi înșine.

Fiindcă știm cât de important este să te protejezi pe tine ca să poți avea grijă de cel mic, am creat Asigurarea PRIMA de la Eurolife FFH, o asigurare de viață cu componentă de economisire pentru copii.

Despre asigurare

Asigurarea PRIMA este o asigurare de viață pentru părinte, ce include o componentă de economisire pentru copil. O astfel de asigurare garantează, în primul rând, protecție în cazul unor evenimente neprevăzute care te pot afecta fie pe tine, fie pe cel mic.

Componenta de asigurare de viață pentru părinte acoperă diverse situații, precum pierderea locului de muncă, problemele de sănătate care pot apărea în mod neprevăzut sau chiar decesul. Știm că astfel de gânduri ne pot provoca îngrijorări și de aceea nu ne place să ne gândim la ele, însă este important să le avem în vedere, mai ales pe fondul grijii pe care dorim să i-o acordăm celui mic.

Copilăria vine la pachet cu descoperirile pe care cel mic le face, dar și cu anumite afecțiuni medicale specifice vârstei, iar părinții știu cel mai bine acest lucru. În cazul în care copilul tău are nevoie de servicii medicale, Asigurarea PRIMA acoperă spitalizarea în caz de accident sau în cazul operațiilor de apendicită, amigdalită sau polipi nazali.

Componenta de economisire a Asigurării PRIMA de la Eurolife FFH asigură faptul că la finalul contractului, copilul tău va încasa suma acumulată pe parcursul acestuia. Cu ajutorul acesteia, îl poți ajuta în susținerea studiilor, în achiziționarea primei mașini sau, de ce nu, în deschiderea primei afaceri.

Asigurarea PRIMA de la Eurolife FFH este încheiată de părinte în numele copilului, care devine beneficiar al acesteia. Descoperă mai multe despre cum funcționează Asigurarea PRIMA în articolul dedicat!

Ce beneficii îți oferă o asigurare de viață cu economisire pentru copilul tău?

Cât costă asigurarea de viață cu componentă de economisire?

În calitate de părinți, costul este unul dintre principalii factori de decizie pe care îi luăm în calcul atunci când ne gândim să facem o astfel de achiziție.

Vârsta copilului pentru care alegi această asigurare poate fi cuprinsă între 0-14 ani în momentul încheierii contractului și 18-25 de ani în momentul ajungerii la maturitate a contractului. Totodată, părintele sau tutorele trebuie să aibă cel mult 65 de ani la semnarea contractului și 73 în momentul în care acesta ajunge la maturitate.

Astfel, îți recomandăm să închei un astfel de contract cât mai repede și pe o perioadă cât mai îndelungată, pentru ca tu și copilul tău se beneficiați de cele mai bune condiții, însă nu înainte de a lua în calcul cheltuielile recurente și de a determina care este suma pe care o poți aloca pentru prima de asigurare, astfel încât aceasta să nu îți dea peste cap bugetul familial.

Este important să fii atent la aceste detalii când iei o astfel de decizie, fiindcă așa cum am mai menționat, poți avea grijă de cel mic doar având grijă de tine. Nu te grăbi, discută cu cei apropiați și calculează cu atenție opțiunile pe care le ai. Fiindcă știm cum e să fii părinte și să îți dorești să îi oferi celui mic tot ce e mai bun, îți punem la dispoziție toate detaliile online, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie pentru voi.

Tot pentru a te susține în luarea deciziei, ți-am pregătit și o listă de întrebări frecvente, pe care o poți consulta în cazul în care ai anumite nelămuriri.

Cum variază costurile pentru asigurarea de viață cu componentă de economisire?

Atunci când iei în calcul alegerea unei asigurări pentru tine și copilul tău, ai în vedere o mulțime de lucruri, precum raportul costuri-beneficii. Cel mai important avantaj al asigurării de viață PRIMA de la Eurolife FFH, pe lângă acoperirea riscurilor care te pot afecta pe tine și pe cel mic, este flexibilitatea de care dispune.

Mai exact, o dată pe an, la data la care a fost încheiat contractul, pentru a compensa diferențele apărute din cauza inflației, poți alege indexarea primei pentru asigurarea de bază, prin creșterea acesteia cu un procent propus de compania de asigurare. Noi ți-l vom propune pe cel mai potrivit, iar suma de la maturitate se va ajuta în linie cu creșterea primei.

Dacă te hotărăști să închei contractul înainte ca acesta să ajungă la maturitate, vei primi o sumă de bani reprezentând valoarea de răscumpărare, care nu este însă echivalentul sumei primelor de asigurare plătite până în acel moment.

În plus, atunci când optezi pentru asigurarea de viață cu componentă de economisire, este important să iei în calcul cuantumul primei de asigurare și al sumei finale pe care copilul o va primi atunci când contractul ajunge la maturitate sau în caz de deces al părintelui.

În cazul nefericit în care părintele decedează înainte de maturitatea contractului, copilul va primi garantat integral suma care urma să se strângă în cuantumul asigurării pe toata perioada aleasă de către părinte, plus 50.000 de lei sumă asigurată fixă, în cazul în care evenimentul a fost cauzat de un accident.

În cazul în care părintele își pierde locul de muncă, el poate beneficia de 2400 de lei pe lună, timp de 3 luni pe an, sumă din care să poată susține în continuare activitățile educative și extrașcolare ale celui mic

Fiindcă perioada copilăriei vine și cu bolile specifice. Astfel, în caz de spitalizare din accident, apendicită, amigdalită, polipi nazali, suma asigurată este de 200 de lei pe zi, egală cu cea acoperită în caz de imobilizare în aparat gipsat. Fiindcă știm cât de curioși sunt cei mici. J

 Poți încheia asigurarea online pentru suma maximă asigurată de  125.000 de lei (suma primită la maturitatea contractului). În situația în care părintele dorește să economisească mai mult de atât, solicitările sunt preluate oflline, de către un colsultant, iar polița poate fiîncheiată în aceiași termeni.

Ce se întâmplă dacă nu pot plăti prima de asigurare?

Alegerea unei asigurări de viață cu componentă de economisire este cu siguranță o dovadă de iubire, însă atunci când închei un astfel de contract, este important să știi ce se poate întâmpla dacă nu mai poți plăti suma reprezentând prima de asigurare.

În cazul în care apare o problemă și nu poți plăti prima de asigurare la scadența stabilită, vei mai avea la dispoziție 30 de zile (respectiv o perioadă de grație) în care o poți achita. Pe parcursul acestui interval, toate riscurile sunt în continuare asigurate.

Dacă nu ai plătit prima nici după expirarea perioadei de grație, polița de asigurare nu va fi reziliată decât după 60 de zile, timp în care, însă, riscurile nu mai sunt asigurate nici pentru părinte și nici pentru copil.

Dacă au trecut 90 de zile de la data scadentă și nu ai achitat primele restante, contractul de asigurare va fi reziliat, cu plata valorii de răscumpărare. În cazul în care părintele plătește toate primele restante, contractul se repune în vigoare.

Te sfătuim să iei în considerare toate aceste aspecte atunci când plănuiești să închei un contract de acest fel și să pui în balanță avantajele pe care ți le oferă, dar și riscurile la care te poate expune. Nu există dovadă de iubire mai mare față de cel mic decât asigurarea unui viitor sigur pentru el, iar aspectele financiare sunt primele pe care trebuie să le ai în vedere în momentul luării unei astfel de decizii.

Descoperă mai multe despre ce este și cum funcționează o astfel de asigurare, dar și despre detaliile de care trebuie cont atunci când alegi o asigurare pentru copii în articolele pe care ți le-am pregătit!