4 tipuri de asigurari pentru managementul afacerii tale

4 tipuri de asigurari pentru managementul afacerii tale

Oricat de puternica ar fi o companie, situatiile neprevazute pot pune intregul sistem al unei afaceri intr-o conditie vulnerabila. Cand vorbim de sistem ca si unitate, ne referim atat la resursa umana si raspunderea civila, cat si la bunurile care se afla in proprietatea afacerii si la procesul de productie. Pentru ca acest tip de situatii sa poata fi prevenite sau, cel putin, acoperite, o afacere are nevoie de produse de asigurare care sa acopere cheltuiele provocate de o serie de factori ce pot interveni.

Experienta ti-a aratat ca in orice afacere pot aparea situatii si impedimente pe care nu le-ai planificat si care nu depind neaparat de tine, ca manager sau proprietar. Si pentru ca situatiile neprevazute pot aparea oricand, ce poti face este sa asiguri acea protectie printr-un produs de asigurare adaptat nevoilor si domeniului in care activeaza compania ta.

Despre tipurile de asigurari pentru managementul afacerii, am creat un mic ghid care sa te ajute sa intelegi importanta acestora pentru bunul mers al companiei.

     1. Asigurare pentru bunurile companiei

Probabil una dintre cele mai importante asigurari pentru managementul afacerii tale este asigurarea de bunuri sau asigurarea de proprietate asa cum mai este denumita in termenii de specialitate. Acest tip de asigurare este destinat sa protejeze din punct de vedere financiar proprietatea afacerii si activele, cum ar fi: cladirea, mobilierul, stocul, echipamentele de birou/ utilajele de lucru ale companiei in caz de incendiu, furt, vandalism, revolte stradale, daune cauzate de dezastre naturale, fenomene atmosferice sau alte tipuri de evenimente care deterioreaza bunurile unei companii.

Protejarea bunurilor companiei tale este un act de  responsabilitate pentru o afacere care isi doreste succesul pe piata comerciala, deoarece daunele materiale ar putea provoca o pierdere financiara insurmontabila din care compania s-ar reface cu greu.

Asigurarea de bunuri de la Eurolife FFH Romania este solutia adecvata daca doresti sa acoperi costurile cauzate de evenimentele neplacute asupra:

  • Cladirilor aflate in proprietate, pe care compania le utilizeaza pentru desfasurarea activitatilor specifice (depozite de marfa, hale de productie, spatiu de birouri etc);
  • Mijloacelor fixe, fara de care activitatea nu s-ar putea desfasura in mod eficient (mobilier, echipament electronic);
  • Utilajelor de lucru si instalatiilor pentru riscuri standard dar si pentru avarii accidentale;
  • Stocurilor de materie prima si produselor finite aflate in depozitele companiei cu scopul de a fi puse la dispozitia clientilor;
  • Utilajelor mobile (utilajele autopropulsate sau tractate utilizate in domeniul constructiilor, utilaje destinate industriei agricole etc.)

    2. Asigurari pentru continuitatea afacerii

asigurari continuitatea afacerii

Asigurarea pentru continuitatea afacerii sa protejeaza procesele de productie ale companiei in cazul in care un eveniment neplacut intrerupe desfasurarea activitatilor in mod conform. In momentul in care firma ta intampina o situatie in care nu mai poate fi activa, adica nu mai poate produce, afacerea va avea de suferit din punct de vedere financiar. In primul rand, va trebui sa investeasca o suma de bani (semnificativa sau nu) pentru repararea daunelor; in al doilea rand, compania nu va mai genera profit o anumita perioada de timp.

In acest sens, asigurarea pentru continuitatea afacerii te va ajuta sa:

  • Recuperezi profitul nerealizat pana la momentul in care firma isi va putea relua activitatea de productie si vanzare;
  • Acoperi cheltuielile suplimentare efectuate pentru a repune afacerea pe picioare.

    3. Asigurari de raspundere civila

poza_4_tipuri_de_asigurari

Asigurarile de raspundere civila sunt un instrument de protectie financiara care protejeaza si acopera cheltuielile cu prejudiciile cauzate terțelor persoane și după caz angajaților sau clienților, in cazul daunelor materiale, dar si in cazul:

  •  vatamarilor corporale sau decesului produse tertilor (clienti, parteneri etc)
  • cheltuielilor de judecată efectuate de Asigurat și de catre terțul pagubit in procesul civil, daca Asiguratul a fost obligat prin hotarare judecatorească definitiva la plata despagubirii.

Orice companie ar trebui sa-si protejeze afacerea prin incheierea unei asigurari de raspundere civila. Cu ajutorul acesteia, vei reusi sa asiguri cheltuielile in cazul unor vatamari aduse persoanelor terte, propriilor angajati, clientilor si proprietarilor/chiriasilor. Mai mult, o asigurare de raspundere civila este esentiala pentru o afacere bazata pe prestarea de servicii, dar poate fi la fel de importanta pentru orice tip de afacere de pe piata.

    4. Asigurari pentru constructii montaj

Daca ai o afacere care-si deruleaza activitatea in domeniul constructiilor, atunci cunosti probabil cat de solicitanta si riscanta poate fi munca in sine. Desi majoritatea companiilor autorizate de asigurare ofera un produs de asigurare care sa acopere si posibilele daune provocate din domeniul constructiilor, cu siguranta vei avea nevoie de un tip de asigurare cu un scop specific pentru aceasta activitate. Iar aici intervine asigurarea pentru constructii montaj de la Eurolife FFH Romania.

poza_4_tipuri_de_asigurari

Daca vrei sa protejezi lucrarile de constructii si montaj executate de compania ta, iata care sunt despagubirile pe care le primesti prin asigurarea pentru constructii montaj:

  • In cazul pagubelor materiale in/ la proiectele de constructii montaj in executie;
  • Pentru daunele produse asupra echipamentelor si utilajelor de lucru;
  • In cazul cheltuielilor dispuse pentru curatarea locului sau de indepartare a resturilor ca urmare a unei daune;
  • In cazul cheltuielilor care ajuta la limitarea sau reducerea pagubelor, inclusiv cele legate de interventia serviciilor specializate pentru rezolvarea unei situatii;
  • Pentru bunurile beneficiarului aflate in custodia antreprenorului care executa lucrarea.
  • Pentru prejudicii produse tertilor, in legatura cu lucrarile de constructii-montaj efectuate