Cele mai frecvente întrebări despre asigurarea de viață și economisire pentru copii și părinți

Cele mai frecvente întrebări despre asigurarea de viață și economisire pentru copii și părinți

Momentul în care devenim parinti ne aduce o perspectivă diferită asupra vieții. Pentru că dintr-o dată prioritățile se schimbă, iar noua etapă, cea de părinți. vine cu o responsabilitate imensă, dar și cu multe transformări, emoții și trăiri intense. Mai ales că simțim responsabilitatea prezentului, dar și a viitorului copilului nostru. Ne întrebăm mereu ce putem face ca celui mic să îi fie bine acum și în viitor. Să poată își îndeplinească visele chiar dacă noi, poate, nu îi mai suntem alături.

Asigurarea de viață este un produs care oferă protecția celor dragi, care depind financiar de tine, de exemplul copilu tău. În cazul în care se întâmplă ceva cu tine, copilul beneficiază de suma asigurata astfel încât să aibă o stabilitate financiară în continuare, iar tu, ca parinte vei avea liniștea că cel mic va putea urma studii universitare,  să își urmeze pasiunea sau să înceapă drumul în antreprenoriat.

Interviu Asigurarea PRIMA

Am strâns cele mai frecvente întrebări venite de la părinți în interviul de mai jos. Află tot ce trebuie să știi despre asigurarea pentru copii și părinți, de la colega noastră, Carmen Ciulian, Expert Asigurări de Viață Eurolife FFH:

Ce este asigurarea pentru copii și cum poți fi accesa PRIMA Asigurare de acest fel online?

Carmen Ciulian: În calitate de părinți, suntem mereu preocupați de binele copilului, să îi oferim tot ce are nevoie atât emoțional, cât și financiar. Ne dorim să îi creștem și să îi susținem necondiționat în prezent și viitor și tocmai de aceea este important să fim conștienți că nu îi putem apăra de orice situație neprevazută, care poate apărea în viața lor sau a noastră, ca parinte.

De aceea, am creat PRIMA, asigurarea pentru copii și părinti cu gândul la părinti și la preocuparea fiecaruia dintre noi de a-și proteja copilul și a-i construi un viitor sigur. Asigurarea PRIMA un plan de protecție pentru copil și părinte care îmbină  economisirea pentru copilul tău cu asigurarea de viața pentru tine, ca părinte. Pe scurt, este un fond de economii pentru copii, cu protecție inclusă. Mai mult, asigurarea pentru copii de la Eurolife FFH  acoperă și o serie de cheltuieli pentru probleme de sănătate minore, specifice copilăriei care necesită spitalizare (apendicită, fracturi, operație de amigdale sau polipi, etc.), iar părintele poate adauga optional acoperirea în caz de șomaj.

Și pentru că ne dorim să le fim alături părinților cu produse simple și usor de accesat, asigurarea de viață și economisire pentru copii și părinți – PRIMA de la Eurolife FFH - poate fi activată 100% online, printr-un proces transparent și simplificat.

Faptul că părintele poate alege suma pe care o economisește lunar, este un real avantaj. Părintele poate selecta suma pe care dorește să o economisească pentru copil în functie de bugetul său, vârsta copilului la încheierea Asigurării, dar și vârsta la care copilul va beneficia de întreaga sumă asigurată. Trebuie să reții doar că suma minimă pe care o poți pune deoparte este de minim 120 lei/lună. Da, adică mai puțin de o cafea pe zi.

Mai mult, pe platforma online dedicată asigurării PRIMA pot fi găsite cu ușurintă toate informațiile despre produs și cum funcționează, alături de condițiile contractuale. Părintele poate selecta inclusiv frecvența de plata, care poate fi lunară, trimestrială sau semestrială.

Dacă am mai mulți copii, îi pot include pe toți în acest plan de asigurare? 

C.C.: Asigurarea PRIMA se poate încheia pentru fiecare copil în parte.

În cazul în care apar probleme medicale ale copilului, pot beneficia de asigurarea Prima? 

C.C.: Sigur. Planul de protecție include acoperirea de cheltuieli medicale pentru cazurile în care vorbim de accidente sau boli ale copilăriei. Astfel, asigurarea acoperă pentru copil costurile aferente spitalizării și intervenției chirurgicale din accident (în limita a 200 lei / zi), spitalizare și intervenție chirurgicală în caz de amigdalită, apendicită și polipi nazali (în limita sumei asigurate de 6000 lei/ an contractual), dar și pentru imobilizare în aparat gipsat (în limita a 200 lei / zi).

Pe lângă cheltuielile medicale acoperite pentru cel mic, asigurarea PRIMA are și o componentă importantă de protecție în cazul în care părintele întră în șomaj (situație în care se acoperă suma de 2400 lei timp de 3 luni – pentru acoperirea cheltuielilor cu cel mic), dar și pentru situația nefericită a decesului părintelui - prin care ai garanția că cel mic va primi, la maturitatea contractului, suma pe care ai vrut să o pui deoparte pentru el.

Asigurarea pentru copiii și părinți este valabilă doar în țară sau și în străinătate?

C.C.: Planul de Asigurare PRIMA a fost creat astfel încât să poată fi accesat de toți părinții, fie că vorbim de părinti rezidenți în România, fie de părintii care locuiesc sau au rezidență în alte state din afara României, fiind un produs cu teritorialitate internațională. Astfel, în cazul în care intervine unul dintre evenimentele asigurate fie în România, fie în afara țării, copilul beneficiază de toate acoperirile contractului, respectiv:

  • Protecție în caz de deces al părintelui și garantarea sumei asigurate la maturitatea contractului;
  • În cazul decesului din accident al parintelui, asigurat copilul primește la acel moment 50.000 lei sumă asigurată fixă;
  • Suma asigurată de maximum 6.000 lei/an contractual pentru acoperirea cheltuielilor medicale în caz de intervenție chirurgicală din accident și interventie chirurgicală la nivelul apendicelui, amigdalelor, polipilor nazali;
  • Suma asigurată de 200 lei/zi de spitalizare în cazul unui accident sau din cauza spitalizării pentru apendicită, amigdalită sau polipi nazali, cu acoperirea unui maxim de 90 de zile /an contractual;
  • Suma asigurată de 200 lei/zi de imobilizare în aparat gipsat, cu acoperirea unui maximum de 30 zile de imobilizare/an contractual.

Acoperirea în caz de șomaj îndeplinește criteriile din legislația românească de acordare a unei indemnizații în cazul pierderii locului de muncă. De aceea acoperirea de Șomaj disponibilă în produsul PRIMA poate fi accesată exclusiv de părinții care dețin un loc de muncă în România. Această acoperire este opționala și nu poate fi accesată de părintii care sunt angajați în alte state.

Cand pot poate accesa pachetul de asigurare? 

C.C.: Asigurarea PRIMA poate fi încheiată încă din primele zile de viață ale copilului până la vârsta de maximum 14 ani; la data maturitatii contractului, copilul poate avea între 18 si maximum 25 de ani. Cât privește vârsta părintelui care încheie asigurarea acesta poate avea, la data încheierii asigurării, minim 18 ani și maximum 65 de ani.

Care sunt avantajele și dezavantajele  acestei asigurări?

C.C.: În primul rând, un astfel de plan de economisire determină o disciplină financiară, aceea de a economisi lunar, cu garanția că la maturitate, orice s-ar întampla, copilul tău va avea o sumă fixă de bani care îi poate da un start în viață și îi poate susține planurile. Suma de bani depinde de suma lunară pe care decizi să o economisești pentru el.

Probabil că mulți părinți peferă să pună banii într-un cont sau, de ce nu, într-o pușculiță. Deși și această metodă te ajută să economisești pentru cel mic, în 18 ani, vor exista luni în care ai uitat sau pot apărea situații în care să dai altă utilitate banilor respectivi. În plus, la asigurare ai și alte beneficii extra pe care un cont bancar nu ți le poate oferi, cum este protecția dată de o asigurare de viață.

De asemenea, în cazul unei asigurări pentru copii nu ai acces oricând la bani, iar acest aspect poate fi considerat uneori un dezavantaj, alteori un avantaj, depinde de perspectiva din care privim acest tip de produs și ce ne dorim să obținem.

În final, aș vrea să punctez ca asigurarea PRIMA este solutia potrivită de protecție si economisire pentru un parinte precaut, care vrea să stea liniștit că visurile celui mic devin realitate și că problemele de sănătate “din copilărie” au acoperire.

Știm sigur că nu vrei ca cel mic să sufere în caz ca tu, ca părinte, pățești un necaz, iar noi am creat această Asigurare pentru toți parinții preocupați de viitorul copilului lor.

Mai multe despre asigurarea PRIMA pentru copii și părinți găsești: www.eurolife-asigurări.ro/despre-asigurarea-prima.