Părinte optimist sau părinte pesimist? Părinte realist!

Părinte optimist sau părinte pesimist? Părinte realist!

Mami? Tati? Voi sunteți? Bun venit la încă un articol care vă spune cum să vă creșteți copilul!

Glumim, desigur.

Dar dacă ești părinte, sigur te-ai confruntat cu tot felul de păreri nesolicitate ale celor din jur. Ba că ești prea relaxat, ba că trebuie să fii mai optimist, ba că nu îți faci destule griji. Când tu de fapt ești un adult bine mersi pe picioarele lui, cu o situație financiară bună și o viața liniștită, cu planuri mari pentru cel mic și nicio presimțire că ele nu s-ar putea îndeplini. 

Noi doar te invităm la o analiză realistă a beneficiilor unei asigurări pentru tine și copil, cum e asigurarea PRIMA, cu plan de economisire inclus. Uite 3 mari motive pentru care să iei în considerare o asigurare pentru tine și copilul tău, chiar dacă acum totul merge minunat.

1.  Piața joburilor e mai fluidă ca niciodată

Cel mic s-ar putea să aibă o meserie care nici măcar nu există acum. Ok, ce treabă ai tu cu asta, dincolo de a-i oferi tot ce are nevoie ca să-și urmeze pasiunea?

Un studiu internațional spune că 85% din joburile anului 2030 nu s-au inventat încă. Pentru tine, asta înseamnă că s-ar putea să urmeze o perioadă de reskilling, cândva într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat. Indiferent: tehnologiile și media evoluează mai repede ca niciodată, iar să jonglezi cărțile de parenting cu învățatul de noi skill-uri nu e ușor. S-ar putea ca în viitor ritmul în care veniturile tale cresc să încetinească, și banii pentru studiile copiilor strânși printr-o asigurare precum PRIMA să prindă bine.

Și să-ți mai amintim de ceva: 2020. Avem cu toții în memoria recentă situația generată de pandemie, când multe afaceri s-au închis, oamenii au rămas în case, birourile au stat goale luni întregi și brusc, o mulțime de meserii păreau redundante. Atunci poate ți-a fost și ție teamă pentru viitorul jobului tău.

Află că asigurarea pentru copii cu plan de economisire PRIMA vine și cu acoperire în caz de șomaj.

2. Sănătatea copiilor e fragilă

Știi cum e când prima săptămână înapoi la școală se lasă cu o viroză prea rezistentă, prea chinuitoare? Iar a doua săptămână vine cu o nouă enterocolită? Niște nedorite remindere că starea de sănătate a celui mic se schimbă fără prea mari semne prevestitoare. Și încă astea sunt scenariile la care te aștepți.

Dar o apendicită care trebuie operată de urgență sau o mână ruptă la locul de joacă îți pot da bugetul peste cap. De aceea, e bine să fii pregătit și să știi că asigurarea PRIMA cu plan de economisire pentru viitorul copilului tău acoperă și costurile unor intervenții chirurgicale sau spitalizări din accident pentru copii, în limita a 6.000 lei/an. Deci, asigurările cu plan de economisire sunt utile nu doar peste ani de zile, când copilul pleacă la facultate, ci au și beneficii pe care le poți accesa până la data de încasare a poliței.

Părinte optimist sau părinte pesimist? Părinte realist!

3. Trebuie doar să renunți la o cafea pe zi ca să-i oferi un viitor ȘI mai bun

Probabil te-ai gândit: “de ce aș mai da bani și pe asta?” Ei bine, află că polița lunară pe care trebuie să o plătești pentru asigurarea pentru copii cu plan de economisire PRIMA e de minim  120 lei pe lună, echivalentul unei luni în care bei zilnic câte o cafea to-go pe zi. Iar 7 din 10 români au obiceiul acesta.

În viața fiecărui părinte va veni un moment în care analizează ce-ar fi putut face mai bine pentru copilul său. Nu vrei să realizezi că o cafea pe zi sau o sesiune de shopping lunară a fost lucrul care l-a ținut departe pe copilul tău de mii de euro economisiți, pe care îi putea investi în educația sa. De exemplu, pentru un părinte de 38 de ani care începe o asigurare pentru copilul lui când acesta are 6 ani, cu 400 de lei pe lună plătiți timp de 12 ani, peste 58.000 lei se economisesc până la majoratul celui mic și maturitatea contractului. Fii pregătit pentru orice scenariu de studii alege copilul tău și fă o simulare aici!

Nu trebuie să te decizi chiar acum

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care o asigurare de viață cu plan de economisire pentru copilul tău le poate avea, chiar dacă acum poți să-I oferi și luna de pe cer. Dacă vrei, îți putem povesti și mai multe – trebuie doar să ne contactezi prin una dintre metodele de aici.

Deci, tu în care tabără ești: tabăra optimistă care vrea să creadă că n-are nevoie de extra-economii sau tabăra realistă, care preferă să știe că are mereu bani strânși pentru studiile copiilor? Dacă încă nu te-ai hotărât, lasă-ne să te ajutăm cu un chestionar personalizat care-ți poate face o recomandare de asigurare în funcție de ce tip de părinte ești.