Cum te pregătești pentru călătoria într-o țară exotică

Cum te pregătești pentru călătoria într-o țară exotică

Cum te pregătești pentru călătoria într-o țară exotică

 

Gândește-te la o plajă cu nisip fin și apă turcoaz care se întinde cât vezi cu ochii, cu palmieri care se înalță până la cer. Aceasta este, cu siguranță, imaginea care te face să îți dorești să începi să-ți împachetezi bagajele, nu-i așa?

Fără dubiu, o astfel de experiență va fi una de neuitat. Cu toții ar trebui să vizităm o țară exotică măcar o dată în viață. Într-o astfel de destinație vei putea descoperi culturi diferite, mâncăruri tradiționale, tradiții și festivaluri unice și, nu în ultimul rând, ocazia de a înțelege mai bine lumea înconjurătoare și cât de diferite pot fi aceste aventuri de clasicele excursii la Roma, Londra sau Berlin.

Călătoria într-o țară exotică poate fi o experiență minunată, dar există câteva lucruri importante la care trebui să fii atent pentru a te asigura că vei avea o călătorie confortabilă și, mai ales, sigură.

Care sunt principalele riscuri care îți pot distruge vacanța de vis?

Iată câteva dintre cele mai importante riscuri:

Primul element care-ți poate afecta sejurul bine planificat îl poate reprezenta jet lag-ul. Dacă mergeți într-o țară cu un fus orar diferit, puteți avea dificultăți cu somnul și cu ajustarea la programul local. Pentru a preveni jet lag-ul, încercați să vă odihniți înainte de călătorie și să vă adaptați treptat la fusul orar local imediat după sosire.

Al doilea lucru la care trebuie să fii atent îl reprezintă regimul vizelor și al accesului în țară de destinație. Unele state pot solicita ca viza să fie obținută în prealabil, în timp ce altele pot permite intrarea turiștilor în țară la fața locului. Înainte de a pleca la drum citește cu atenție, din sursele oficiale, care sunt condițiile de intrare pentru cetățenii români în țara de destinație. Totodată,   asigură-te că pașaportul tău este valabil!

Mai mult, înainte de a pleca într-o țară tropicală, verifică temeinic care sunt cerințele de vaccinare și măsurile de precauție împotriva bolilor tropicale. În funcție de țara în care dorești să călătorești poate fi necesar să efectuezi anumite vaccinuri, să folosești constant repelente de țânțari sau alte insecte și, totodată, să eviți consumul de apă sau alimente din surse potențial contaminate. Evită mâncărurile care nu sunt coapte sau gătite complet și bea numai apă îmbuteliată.

Poate cel mai important aspect îl reprezintă siguranța personală și a persoanelor cu care călătorești. Există multe zone turistice minunate în lume, dar care pot fi considerate periculoase din cauza gradului ridicat de infracționalitate. Evită să te plimbi singur noaptea sau în zone cunoscute pentru infracțiuni, păstrează-ți bunurile de valoare în seiful hotelului și fii atent la tentative de furt sau fraudă.

„Merită atâtea riscuri pentru o vacanță?"

Acum, știm că te poți întreba: „Dar nu este călătoria într-o destinație exotică prea periculoasă?  Cu siguranță, cu cât ne îndepărtăm mai mult de casă, cu atât trebuie să fim pregătiți. Însă trebuie să vă spunem că există și o serie de măsuri prin care te poți proteja. Iată sfaturile noastre:

În primul rând, în timp ce călătorești într-o țară exotică, este important să respecți tradițiile și cultura locale. Încearcă să eviți comportamentul sau îmbrăcămintea care ar putea fi considerate ofensatoare, informează-te înainte de plecarea în călătorie care sunt cele specifice zonei în care vei călători În anumite țări, îmbrăcămintea prea sumară poate fi considerată provocatoare.

În al doilea rând, asigură-te că ai luat la tine suficienți bani în moneda locală și că ești familiarizat cu rata de schimb locală. Evită să schimbi banii la aeroport sau la hoteluri deoarece poți achita taxe mari.

De asemenea, în unele regiuni ale țărilor exotice s-ar putea ca localnicii să nu fie familiarizați cu limbile de circulație internațională. Încearcă să înveți câteva cuvinte sau fraze de bază în limba locală, astfel încât să poți comunica mai ușor cu oamenii locului. De altfel, asigură-te că ai un telefon mobil care funcționează în țara respectivă și că ai acces la internet pentru a putea căuta informații și a rămâne în contact cu cei dragi.

Nu în ultimul rând, ia în calcul când îți planifici vacanța și faptul că în unele țări mijloacele de transport pot fi foarte diferite față de cele cu care ești obișnuit în Europa. Informează-te din timp cu privire la sistemul de transport local și planifică traseele în avans.

 

Cum te pregătești pentru călătoria într-o țară exotică

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile importante la care ar trebui să fii atent înainte și în timpul unei călătorii într-o țară exotică. În general, este important să faci cercetări în prealabil cu privire la țara în care dorești să călătorești și să te asiguri că ești pregătit pentru orice situație posibilă.

Mai mult decât atât, toate riscurile de mai sus pot fi mult diminuate dacă te asiguri cu o poliță de călătorie potrivită! O asigurare de călătorie poate fi extrem de utilă atunci când călătorești într-o țară exotică deoarece te poate proteja de costuri neprevăzute legate de sănătate, accidente sau pierderea bunurilor.

Iată câteva modalități prin care asigurarea de călătorie de la Eurolife FFH îți poate fi de ajutor. În primul rând, pentru că îți oferă acoperire în cazul în care ai nevoie de asistență medicală. În multe țări exotice, asistența medicală poate fi costisitoare și dificil de accesat. Asigurarea de la Eurolife FFH acoperă costurile medicale pentru accidente, îmbolnăviri, tratament dentar de urgență, precum și consultații medicale nelimitate cu medici români (online și la telefon) pe toată durata călătoriei. Iar în cazurile extreme, dacă tu sau un membru al familiei aveți o urgență medicală, asigurarea de călătorie îți va acoperi costurile transferului medical de urgență către un spital mai bun sau către țara de origine, dar și prelungirea călătoriei din motive medicale.

 

Pe lângă acoperirea acestor riscuri de natură medicală, asigurarea de călătorie e numai bună dacă vrei să stai liniștit în cazul în care bagajele tale se vor pierde sau dacă vei întâmpina întârzieri.

În concluzie...

....O călătorie într-o destinație exotică poate fi una dintre cele mai frumoase experiențe din viața ta. Îți va oferi momente unice, aventuri, peisaje spectaculoase și o nouă perspectivă asupra lumii. Așa că, de ce să nu îți faci bagajele chiar acum și să te îndrepți spre destinația de vis? Îți promitem că vom fi acolo în caz de ceva!