Cum aleg asigurarea de locuință cea mai potrivită pentru nevoile mele?

Cum aleg asigurarea de locuință cea mai potrivită pentru nevoile mele?

Casa este, pentru cei mai mulți dintre noi, cel mai valoros bun pe care îl avem. Dorința de a o proteja printr-o asigurare de locuință este deci naturală. În alegerea celei mai bune asigurări de locuință este important să analizăm cu grijă atât beneficiile oferite (ce tip de bunuri sunt protejate și în ce situații), cât și prețul.

Bineînțeles, mai există și alte detalii foarte importante precum posibilitatea de a plăti lunar, trimestrial, semestrial sau anual, dar și disponibilitatea companiei de asigurări de a răspunde tuturor întrebărilor de clarificare pe care le-ai putea avea.

În articolul de mai jos, îți prezentăm cum poți să iei în considerare toți acești factori și să îți găsești cea mai potrivită asigurare facultativă pentru locuința ta.

Ce este o asigurare de locuință?
Asigurarea pentru locuință este o formă de protecție a casei tale care acoperă pierderile ce pot apărea în urma unui eveniment neprevăzut.

Pe scurt, o asigurare de locuință are grijă de casa ta, de mobilă și de obiectele de valoare, cuprinse atât în interiorul, cât și în exteriorul casei, dar și de apartamentul sau casa vecinilor, în cazul în care tu ești răspunzător de distrugerile provocate.

Mai concret, dacă unul dintre bunuriile tale este distrus într-un eveniment acoperit prin polița de asigurare, costurile înlocuirii sunt în sarcina asiguratorului, și nu a ta. Tu practic, ți-ai asigurat economiile în momentul în care ai ales să faci o asigurare pentru casa și bunurile tale. Bineînțeles, nu toate asigurările îți oferă acest pachet 360, iar serviciile diferă de la o asigurare la alta.

E important să știi că în România asigurările facultative de locuință completează asigurarea obligatorie PAD. Practic, dacă nu ai PAD, nu poți face asigurare facultativă. Este recomandat ca în completarea PAD să închei și asigurarea facultativă care te protejează mai bine financiar împotriva riscurilor și pierderilor financiare ce pot apărea.

 La ce mă ajută?
O poliță de asigurare pentru locuință acoperă mai multe daune care pot apărea în interiorul casei tale, dar și dacă sunt afectate bunuri din exteriorul acesteia.

 

O asigurare de locuință acoperă, în primul rând, riscul de a fi distrusă casa de un dezastru natural. Aici ne referim la toate problemele pe care le poate cauza mama natură.
Cel mai de temut dezastru este incendiul – nu doar pentru că este periculos, dar poate cauza daune materiale foarte mari.
Asigurare de locuință de la Eurolife FFH oferă despăgubire pentru toate daunele cauzate de un incendiu construcției și/ sau bunurilor materiale în limita de suma asigurată la care ai ales să-ți asiguri locuința.

Tot aici se pot încadra și daunele provocate de trăsnete, de inundații și viituri, de explozii, de cutremur, de grindină, de greutatea zăpezii pe casă sau chiar alunecări de teren.

Bineînțeles, nu doar natura poate provoca daune casei tale. Când am gândit acest pachet, am vrut să oferim protecție extinsă pentru o varietate de evenimente care pot apărea, cum ar fi și
răspunderea civilă legală (față de terți), furtul prin efracție, o situație foarte des întâlnită și deloc plăcută; vandalismul, situații precum greve, revolte și tulburări civile generate de riscurile politice, căderi de corpuri terestre, distrugeri provocate de animale, accidente de mașină sau căderea aparatelor de zbor.

Ce bunuri protejează asigurarea?
Bunurile asigurate diferă de la un asigurator la altul, respectiv de la o asigurare la alta. Variațiile pot apărea în funcție de locul în care stai, cu cine, ce ai împrejur și ce vrei să protejezi din casă. Spre exemplu, ar fi ciudat să vrei să îți protejezi gardul, dacă tu stai la bloc, nu? Tocmai de aceea, toate bunurile protejate se pot selecta în funcție de tine și de nevoile tale.


Cum aleg asigurarea de locuință cea mai potrivită pentru nevoile mele?

Iată ce asigură Locul tău.Casa ta:

  • Locuința propriu-zisă: apartamente ȋn bloc, case sau vile
  • Bunurile aflate în locuință (mobilierul, electronicele, electrocasnicele, ȋmbrăcămintea și ȋncălţămintea, vesela, cărţile, covoarele și carpetele, perdele)
  • Documente, carduri si chei
  • Aparatură electronică portabilă
  • Spargerea suprafețelor vitrate și a bunurilor casabile
  • Intervenții de urgență în maxim 4 ore, în cazul spargerii unei țevi sau pierderii cheilor (în limita a 100 €)

Asigurarea de locuință de la Eurolife FFH cuprinde și alte categorii de bunuri pentru ca tu să fii protejat împotriva oricărui eveniment nedorit. Descoperă AICI lista completă.

Cum știu care sunt cele mai bune acoperiri ale unei asigurări de locuință pentru mine și nevoile mele?

În primul rând, trebuie să știi valoarea la care vrei să-ți asiguri locuința. Fie că ai un credit ipotecar la bancă pentru locuința pe care vrei să o asiguri, fie că ești direct proprietar, locuința trebuie asigurată la valoarea reală de piață. Aceasta reprezintă și valoarea maximă de despăgubire în cazul în care locuința ta este afectată de vreun risc asigurat. Pe lângă locuința propriu-zisă, ai posibilitatea de a-ți personaliza asigurarea, adăugând acoperiri suplimentare pentru bunurile de care dispui.

Noi, Eurolife FFH, am creat un pachet flexibil, potrivit atât casei, cât și nevoilor tale, pentru ca tu să te poți bucura de momentele plăcute ale vieții.

Concluzii:
Asigurarea pentru locuință trebuie făcută în așa fel încât să nu-ți rămână nimic descoperit. Asigurarea pentru casă este mai mult decât protecție financiară în cazul unor evenimente neprevăzute și, mai ales, neplăcute - reprezintă siguranța și liniștea de care ai nevoie pentru tine și familia ta.

Vestea bună este că asigurarea de locuință de la Eurolife FFH acoperă o varietate mare de tipuri de daune, și beneficiază de un proces de analiză eficient. 

Descoperă mai multe despre asigurare și încheie o poliță rapid și simplu AICI.

Despre Eurolife FFH:

Cu peste 15 ani de experiență în asigurări, facem zilnic totul mai simplu pentru tine. Din peste 150.000 de momente extraordinare acoperite de tot atâtea strângeri de mână cu clienți care au încheiat polițe de asigurare, am învățat să gândim produse simple și utile în realitatea imediată. 

Ne dorim să îți aducem asigurările mai aproape, astfel încât să le simți beneficiile concrete. De aceea, construim pas cu pas o prezență digitală susținută, ca tu să ai mereu la îndemână un partener pe care să te poți baza în orice moment al vieții.

Visează și lasă-te inspirat doar de momente extraordinare, în timp ce noi avem grijă de viitorul tău, cu un portofoliu de asigurări extins pentru fiecare moment al vieții.

Te ajutăm să evoluezi și să visezi la un viitor așa cum ți-l dorești.

Simplu și rapid, 100% online.