3 gânduri despre viitorul copiilor pentru viitorii părinți

3 gânduri despre viitorul copiilor pentru viitorii părinți

Totul pentru viitorul copilului – e vreun om proaspăt devenit părinte care să NU aibă această mantră? Încă dinainte ca micuțul să se nască, ești bombardat cu lucruri pe care trebuie să le iei pentru el. De la cărucioare la jucării educaționale, cărți sau accesorii sau programe de parenting. Totul e esențial, totul îi va oferi cel mai bun start, totul îți va ușura viața. Și nu chiar totul, dar o bună parte din “esențiale” vor zace nefolosite într-un colț de casă...

Așa că te înțelegem dacă nu ești convins că mai ai nevoie și de o asigurare cu plan de economisire pentru viitorul tău copil. Până la urmă, bani poți să pui deoparte și de unul singur. Perfect de acord. Dar o asigurare pentru copil cu plan de economisire cum e PRIMA de la Eurolife FFH vine cu multe alte beneficii.

Uite 3 motive pentru care ar trebui să iei în considerare o asigurare cu plan de economisire pentru viitorul tău copil.

  1. Cu cât începi mai devreme, cu atât economisești mai mult

Matematica e simplă și câțiva ani în plus sau în minus de economisit pot face o diferență semnificativă. De exemplu, dacă închei o poliță de asigurare PRIMA în anul în care copilul s-a născut și contribui cu  200 lei/lună, până acesta împlinește 18 ani vei fi economisit peste 45.000 lei, bani pentru studiile copilului. Suma scade la 39..000 de lei dacă începi de când cel mic are 2 ani și 25.000 lei dacă închei polița de la 7 ani, când începi să te gândești serios la educația lui. Diferențele ar putea însemna plata unui an de studiu la universitățile din străinătate sau a mai multor ani de studiu în țară.

Desigur, ai putea oricând să plătești mai mult lunar pentru a ajunge la aceeași sumă economisită. Și totuși, parcă e mai simplu să pui deoparte câte puțin, mai des. Poți face singur câteva calcule să vezi cum ți s-ar potrivi mai bine, pe calculatorul nostru online.

3 gânduri despre viitorul copiilor pentru viitorii părinți

(foto: https://unsplash.com/photos/SoT4-mZhyhE)

  1. Copilăria include și virusuri și momente mai puțin plăcute

Cei mai norocoși părinți descoperă latura mai puțin plăcută a copilăriei abia când cel mic ajunge la grădiniță. Alții, mult mai devreme. Acum te întrebi: și ce legătură are asta cu asigurarea cu plan de economisire?

PRIMA include și o asigurare medicală pentru copilul tău. Nu doar că economisești pentru educația și viitorul lui, dar te asiguri și că în cazul unor probleme medicale, ai acoperire de până la 6.000 lei pe an pentru intervenții chirurgicale din accident sau 200 lei/zi pentru spitalizare. Spre exemplu, poți folosi acești bani pentru a acoperi 100% intervenția chirurgicală pentru amigdalită sau polipi nazali. “Dar poate nu avem nevoie!”. Optimismul e bun, totuși inflamarea polipilor la copii e mai des întâlnită între 2 și 5 ani, mai ales atunci când merg în colectivitate, iar grupa de vârstă cea mai afectată de amigdalită e 5- 15 ani.

  1. E prea ușor să uiți de viitorul tău

Când ești preocupat să îi oferi celui mic totul, de multe ori ajungi să neglijezi nevoile tale. Asta cu toate că tu ești cu adevărat esențial pentru viitorul lui. O asigurare pentru copii cu plan de economisire are grijă și de tine, din momentul zero. Cum?

Să zicem că ți-ai luat 2 ani concediu pentru creșterea copilului. Sunt ani în care compania în care lucrezi a evoluat și nu știi ce vei găsi la întoarcere. S-ar putea chiar să nu mai găsești nimic și să sărbătorești finalul celor 2 ani cu... șomaj. În cazul acesta, asigurarea pentru copii cu plan de economisire PRIMA îți acordă o acoperire de șomaj de maximum 2.400 lei/lună pe care-i poți folosi pentru acoperirea cursurilor sau a altor cheltuieli pentru creșterea celui mic. Și pentru că niciun părinte nu vrea să-și imagineze că nu va mai fi și-și va lăsa copilul în urmă, ne-am gândit noi la asta. Asigurarea PRIMA vine cu 50.000 lei acoperiți în cazul decesului unui părinte, pe care îi primește copilul beneficiar.

3 gânduri despre viitorul copiilor pentru viitorii părinți

(foto: https://unsplash.com/photos/89bQBucvJdw)

Nu te grăbi cu decizia

Acum că știi, în mare, care ar putea fi beneficiile unei asigurări care te ajută să strângi bani pentru studiile copilului și să ai și o plasă de siguranță pentru tine, îți mai zicem doar că poți să o închei și simplu, online, chiar aici pe site. Dar nu te grăbi. Venirea pe lume a unui copil e un moment unic – bucură-te de el fără griji. Vei avea apoi cel puțin 18 ani în care să te tot întrebi “oare e bine ce fac?”