Forme noi de cazare în România

Forme noi de cazare în România

Forme noi de cazare în România

De la case tradiționale, la glamping și cabane de tip A

Bun venit în frumoasă Românie, unde ai o mulțime de opțiuni pentru a-ți petrece vacanța într-un mod unic și special! Dacă vrei să experimentezi ceva diferit față de obișnuita cazare la hotel sau la pensiune, alege să-ți faci un sejur inedit în țară alegând variante alternative de cazare. Hai să-ți aratăm ce opțiuni ai!

O călătorie în România într-unul din satele pitorești cu siguranță îți va încărca bateriile. Iar dacă liniștea și farmecul locului sunt ceea ce cauți, cu siguranță te vei bucura de o călătorie în România liniștită, departe de aglomerația marilor orașe. Măgura, Viscri, Sibiel, Breb sau Sucevița sunt numai câteva din locurile ce-ți vor oferi ocazia de a experimenta viața rurală autentică și de a experimenta din tradițiile și frumusețile locale.

Și dacă tot străbați satele de vacanță, optează pentru o cazare la una din casele tradiționale reabilitate și transformate în locuri de cazare pentru turiști. De regulă, acestea pot fi rezervate la un preț mai mult decât rezonabil și combină atmosfera ce ne aduce aminte de casa bunicilor cu facilități moderne care asigură tot confortul.

Dacă vrei însă o combinație între camping și lux, glamping-ul oferă turiștilor o experiență în natură, dar cu toate facilitățile și confortul unui hotel. Turiștii pot sta în corturi elegante și confortabile, cu facilități moderne, cum ar fi băi private, saloane și zone de luat masa. În România există multe locuri frumoase în care poți experimenta glamping-ul, cum ar fi Delta Dunării, Parcul Național Piatra Craiului sau Munții Făgăraș. Aici poți găsi câteva idei de cazări inedite în România, oferite de prietenii noștri de la Călător în bascheți.

Și dacă tot discutăm despre munți și privelești extraordinare, nu-i așa că ai remarcat de curând tot mai multe posturi pe Instagram ce conțin imagini mirifice din cabane de lemn, cu geamuri largi și pline de farmec? Cabanele de tip A sunt o formă de cazare inovatoare și tot mai populară în România. Ele sunt proiectate pentru a se integra perfect în peisajul natural, oferind în același timp toate facilitățile și confortul necesare pentru o ședere plăcută. Fie că te afli într-o cabană de tip A în mijlocul munților, pe marginea unui lac sau într-o pădure, vei avea parte de o experiență autentică și liniștită.

Forme noi de cazare în România

O altă opțiune de sejur inedit în țară pentru călătorii aventuroși o reprezintă călătoriile cu autorulota. Această variantă presupune închirierea unui camper sau a unei rulote și le permite turiștilor să-și petreacă vacanța în propriul ritm. Camperul oferă confortul propriului cămin pe roți. Ai o bucătărie complet utilată, o baie privată, un pat confortabil și un spațiu personal. Poți să te odihnești și să gătești în propriul tău spațiu, fără să depinzi de restaurante sau facilitățile din hoteluri. Este ca și cum ai avea întreaga ta casă în timpul călătoriei. Mai mult decât atât, cu un camper, poți să te aventurezi în locuri mai izolate, departe de aglomerația orașelor sau cea a stațiunilor turistice. Poți să petreci nopțile sub cerul liber, să te trezești cu priveliști spectaculoase și să te bucuri de liniștea și frumusețea naturii în toată splendoarea ei. Trebuie totuși să fii atent. Deși rulotă îți oferă libertate și flexibilitate în călătorie, această formă de cazare necesită și o anumită abilitate în conducere și în gestionarea unui astfel de vehicul!

Nu în ultimul rând, deși au apărut de ceva vreme, hostelurile au cunoscut o popularitate tot mai mare în ultimii ani și în România, în special în rândul călătorilor tineri. Acestea oferă cazare la prețuri accesibile, în camere comune sau private, și uneori includ și facilități precum bucătării comune sau terase.

Înainte de a-ți alege forma de cazare potrivită, ia în calcul preferințele tale și bugetul disponibil. După, caută astfel de cazări din timp și fă-ți rezervările imediat ce te-ai hotărât. De regulă, cu cât o cazare este mai frumoasă, cu atât cererea din partea turiștilor va fi mai mare. Așa că gândește-te bine, consultă-te cu familia sau cu gașca și luați o decizie!

Am ales o cazare numai bună pentru vacanța plănuită! Ce pot face dacă a intervenit ceva și nu mai pot pleca?

De regulă, unitățile de cazare au opțiunea de returnare a sumele plătite în avans dacă un turist renunță din timp la serviciile de cazare. Însă acest lucru se întâmplă, în general, atunci când vorbim despre marile lanțurile hoteliere, care dispun de o putere financiară semnificativă. În cazul caselor tradiționale sau a pensiunilor independente s-ar putea să nu ai același noroc.

Prin urmare, ce poți face dacă apare o situație neprevăzută și riști să rămâi fără suma plătită pentru cazare? Întotdeauna este bine să îți asiguri cheltuielile cu o asigurare de storno pentru că nu ai certitudinea că nu vor apărea situații care îți pot încurca planurile.

Cu asigurarea storno pentru călătoriile în România - Ramburs Orice de la Eurolife poți rezerva liniștit orice fel de cazare deoarece nu-ți vei pierde suma plătită în cazul nefericit în care nu mai poți pleca în vacanță. Cea mai bună parte a acestei polițe de asigurare este faptul că permite nu doar recuperarea banilor achitați pentru serviciile de cazare, dar și cheltuielile achitate în avans aferente serviciilor de transport (biletele de avion sau tren) și a tuturor celorlalte cheltuieli specifice călătoriei tale (bilete la festivaluri, pachete de spa & beauty, parcuri de aventură etc.).

Asigurarea o poți face facil și 100% online. Intră pe site, povestește-ne care sunt planurile tale, iar noi îți vom transmite oferta Ramburs Orice în câțiva pași. Tot acolo găsești lista completă de riscuri acoperite de poliță: https://www.eurolife-asigurari.ro/rambursorice.

Nu-ți rămâne altceva de făcut decât să-ți iei rucsacul și să descoperi cazări noi și  inedite în România!