Cum ne pregătim pentru vacanță: sfaturi de călătorie și lista de resurse utile!

Cum ne pregătim pentru vacanță: sfaturi de călătorie și lista de resurse utile!

Cum ne pregătim pentru vacanță: sfaturi de călătorie și lista de resurse utile!

Sentimentul că pleci într-o vacanță nouă este inegalabil. Planificarea călătoriei te entuziasmează, îți dă energie și te face să numeri pe degete zilele până la plecare. Există o mulțime de motive pentru care se întâmplă acest lucru: studierea destinației, planificarea itinerariilor, căutarea celor mai bune atracții și activități, rezervarea cazării și a biletelor de avion. Toate acestea alimentează emoțiile pozitive și nerăbdarea înainte de plecare!

Pregătirea vacanței este, de altfel, și o activitate interactivă atunci când împărtășești experiențele și planurile cu prietenii și familia. Discuțiile despre locurile pe care urmează să le vizitați, restaurantele pe care le-ați urmărit pe Instagram și abia așteptați să le experimentați, magazinele care urmează să fie asaltate de voi sunt, probabil, printre cele mai frumoase momente de care vă bucurați atunci când vă pregătiți să plecați în vacanță.

Mai mult decât atât, ai ocazia de a descoperi și învăța lucruri noi despre destinație în timp ce îți pregătești vacanța. Citești despre cultura locală, obiceiurile și tradițiile, istoria și arhitectura locurilor pe care urmează să le vizitezi. Este o oportunitate de a te familiariza cu destinația și de a te simți mai pregătit și mai conectat cu locurile pe care urmează să le explorezi.

Te poți întreba „Ce lucruri ar trebui să-mi iau la mine într-o vacanță ca să stau fără griji și să am parte de o experiență minunată?”. Suntem aici să-ți sugerăm câteva sfaturi practice de călătorie, precum și o listă de lucruri pe care ar trebui să le incluzi în bagaj. Îți vor fi cu siguranță utile.

Dispozitivele electronice de care vei avea nevoie

Când suntem într-un city-break parcă nu avem niciodată suficientă baterie la telefon sau la cameră pentru a surprinde toate priveliștile spectaculoase pe care le întâlnim în drumul nostru. Prin urmare, bateria externă reprezintă un obiect foarte util în kit-ul oricărui turist. Aceasta e cu atât mai utilă atunci când ne aflăm în zone fără posibilitatea de a ne încărca dispozitivele de la priză (așa cum se întâmplă în drumețiile pe munte sau în camping-uri). Iar dacă știi că șederea într-un camping poate dura multe zile, sugestia noastră este să apelezi la o baterie externă care se reîncarcă prin expunere la soare pentru a putea rămâne în contact cu familia și prietenii.

Articolele vestimentare pe care să le iei cu tine

Nu de multe ori ignorăm un aspect important într-o vacanță: mergem foarte mult pe jos de la o atracție la alta. Prin urmare, optează pentru confort și ia-ți în bagaj o pereche lejeră de adidași. Știm cât de important este să arăți bine, dar pentru unele activități sunt necesare niște încălțări adecvate terenului sau zonei pe care urmează să le vizitezi. Dacă pleci într-o drumeție, este important ca încălțămintea să aibă o talpă cu aderență bună pentru a preveni alunecările și să-ți ofere siguranță în timpul mersului.

Aplicații mobile utile

Și dacă tot discutăm despre planificare și organizare, la fel de importante sunt și informațiile! Unii turiști încă mai folosesc hărțile fizice pentru a se orienta și a nu se rătăci în orașele străine. Tot din categoria sfaturi călătorie noi îți sugerăm, pentru eficiență, să descarci o serie de aplicații utile.

În primul rând, există o mulțime de aplicații turistice pentru majoritatea orașelor mari ale lumii. De regulă, acestea conțin toate informațiile care ai nevoie: detalii despre cele mai importante atracții turistice din oraș (inclusiv descrieri, istorie, ore de vizitare și prețuri), hărți detaliate care te pot ghida în oraș sau în zonele turistice, care îți indică direcțiile, punctele de interes și opțiunile de transport, dar și recenzii și evaluări ale hotelurilor, restaurantelor, atracțiilor turistice și altor servicii din partea altor turiști. Un mare plus al acestor aplicații este faptul că pot funcționa și offline, lucru foarte important dacă te vei afla în afara spațiului european (accesul la internet este piperat!). Pe scurt, toate aceste sfaturi practice călătorie te vor ajuta să iei decizii în cunoștință de cauză în privința cazării, mâncării și atracțiilor turistice.

 

Cum ne pregătim pentru vacanță: sfaturi de călătorie și lista de resurse utile!

 

Mai există și alte tipuri de aplicații extrem de utile. Spre exemplu, cele care îți arată care este cursul de schimb valutar oficial. Cu o astfel de aplicație poți verifica în timp real cât valorează moneda ta în raport cu valuta țării în care călătorești, fără a risca să fii înșelat atunci când faci cumpărături.

De altfel, există și aplicații precum Duolingo sau Google Translate, care îți pot fi de mare ajutor dacă călătorești într-o țară în care se vorbește într-o limbă pe care nu o cunoști. Aceste aplicații îți oferă traduceri instantanee și pot fi folosite atât online, cât și offline.

Iar dacă nu te poți hotărî în legătură cu ce ar trebui să conțină bagajul tău, vrem să știi că există aplicații și pentru acest lucru (Packing Pro sau PackPoint, de exemplu). Acestea te pot ajuta să-ți faci o listă de bagaje personalizată în funcție de destinația ta, durata șederii, clima locală și activitățile pe care le ai în plan. Aceasta îți poate salva mult timp și te poate ajuta să nu uiți nimic important.

Sună foarte bine! Mai am nevoie și de altceva?

Da! Mai există ceva ce ar trebui să existe în bagajul oricărui turist: asigurarea de călătorie! De exemplu, pachetele Relaxat, Echilibrat și cel Zen de la Eurolife FFH  te pot asigura împotriva problemelor medicale care apar în timpul călătoriei, dar și împotriva altor evenimente neplăcute, precum anularea călătoriei, pierderea bagajelor sau în cazul în care ai probleme cu autoturismul.

În concluzie: o listă de lucruri de făcut, rezervarea celor mai potrivite activități, cazări și restaurante, asigurarea de călătorie, studierea hărților și stabilirea unui itinerariu bine pus la punct. Toate aceste nu sunt doar satisfăcătoare și distractive, dar te vor face să te simți în control și pregătit pentru vacanță. Așa că, ia-ți bagajul și dă start la aventură!