Câte tipuri de asigurări de viață există?

Câte tipuri de asigurări de viață există?

Câte tipuri de asigurări de viață există?

 Uite ceva ce sigur ai mai auzit: nimic din tot ce ai material – de la casă ori mașină, la biletele pentru excursia în Tenerife la anul – nu o să mai aibă nicio valoare dacă viața ta e zguduită de o problemă de sănătate sau vreun alt eveniment major. Clișeu deja. Totuși, poți să nu fii de acord?

Viața e cel mai prețios lucru pe care-l ai. Așa că dacă ți-a trecut măcar o dată prin minte că ar trebui să-ți asiguri vreun bun de-al tău, e firesc să vrei să-ți asiguri și viața cu o asigurare de viață. Hai să citești mai multe despre tipurile cele mai frecvente de asigurare de viață și ce acoperă ele.

Pe scurt, cum funcționează o asigurare de viață?

Principiul oricărei asigurări de viață e următorul: tu, asiguratul, contribui lunar cu o anumită sumă de bani, stabilită contractual.

În schimbul acestor bani, asiguratorul se angajează să ofere protecție financiară familei asiguratului în cazul decesului acestuia, sub forma unei Sume Asigurate pe care familia o poate încasa. În cazul asigurărilor de viață care includ și o componentă de economisire, o parte din prima plătită anual este acumulată și returnată către asigurat la maturitatea contractului, în cazul în care evenimentul asigurat - decesul - nu s-a întâmplat. Știm, nici nouă nu ne place să ne gândim la asta, dar e mai bine să ai grijă de ei de pe-acum.

Practic, o asigurare de viață e o plasă de siguranță pentru tine și pentru cei dragi. Citește în continuare ca să vezi ce beneficii acoperă diferitele tipuri de asigurări de viață.

 Câte tipuri de asigurări de viață există?

Răspunsul la această întrebare e variabil, întrucât majoritatea asigurătorilor extind pachetele de asigurări sau adaugă extra-beneficii încât tu să găsești cea mai bună asigurare de viață pentru tine.

În funcție de perioada și de daunele acoperite de o asigurare, există câteva mari tipuri de asigurări de viață. Hai să ți le explicăm cât mai simplu!

Asigurarea de viață pe termen limitat

După cum îi spune și denumirea, acest tip de asigurare se încheie pe o perioadă limitată și oferă acoperire exclusiv pentru riscul de deces din orice cauză. De exemplu, îți poți face o astfel de asigurare pe o petrioadă de 20 de ani de acum încolo sau doar pentru 1 an. Dacă se întâmplă să intervină evenimentul asigurat, în perioada acoperită de asigurare, familia ta primește suma asigurată. .

Noi batem în lemn totuși și-ți urăm viață cât mai lungă!

Este bine de știut că în cazul asigurării de viață pe termen lung, prima lunară variază în funcție de vârstă, cu cât ești mai tânăr la încheierea acesteia, cu atât prima va fi mai mică. 

Asigurarea de viață atașată creditului

 

Știai că poți să îți iei o asigurare de viață la pachet cu orice tip de credit? Creditul ipotecar, imobiliar, de consum sau de consum cu ipotecă și chiar cardurile de credit asociate conturilor curente pot fi însoțite de o asigurare de viață care să îți ofere protecție ție și mai ales celor dragi, în cazul în care apar situații neprevăzute.

Cum funcționează acestea? În caz de deces, invaliditate ori șomaj, asiguratorul acoperă capitalul împrumutat de asigurat, astfel încât familia lui să nu rămână cu datorii. În funcție de condițiile stabilite, asigurarea poate acoperi toată suma împrumutată sau doar o parte din ea, până la redresarea asiguratului. Poți afla mai multe despre de aici.

Câte tipuri de asigurări de viață există?

Asigurarea de viață mixtă

Dacă închei o asigurare de viață mixtă, ești acoperit atât în cazul în care ce-i mai rău se întâmplă, dar și dacă totul merge lin. În termeni oficiali, ești acoperit și în caz de deces, și în caz de supraviețuire. În cazul unui deces, beneficiarii vor primi  suma asigurată. În caz de supraviețuire, poți să te gândești chiar tu “ce bine că n-am folosit asigurarea” și vei primi inapoi o sumă (procent) stabilită prin contract (de obicei 30%) din valoarea totală a primelor plătite de-a lungul contractului.

În mod tradițional, o asigurare de viață se face cu gândul la un inevitabil deces și la cei dragi. În timp însă, pachetele de asigurări au devenit mai optimiste, astfel încât astăzi găsești o varietate de asigurări de viață care îți oferă o mulțime de beneficii și în viața de zi cu zi. Hai să le vedem!

Asigurarea de viață pentru părinte și  economisire pentru copil

Cu acest tip de asigurare de viață, banii pe care îi plătești lunar pentru partea de economisire se adună într-un cont. În funcție de asigurător și pachet, unele asigurări de acest tip îți permit să îți stabilești suma pe care dorești să o economisești pentru copilul tău și vin și cu un pachet de beneficii pentru prezent, nu doar viitor: o intervenție chirurgicală pentru cel mic, în caz de apendicită, polipi sau alte afecțiuni specifice copiilor. Asigurarea PRIMA e produsul Eurolife FFH din această categorie, care pe lângă asigurarea de viata pentru tine, include si un fond de economii pentru copii, asigurare de șomaj in caz ca iti pierzi locul de munca si nu mai poti plati cheltuielile cu cel mic, dar si acoperire pentru cheltuieli medicale pentru cel mic. Te invităm să afli mai multe despre PRIMA aici.

Asigurarea de viață cu investiție

Dacă ești genul care mereu vrea să împuște mai mulți iepuri dintr-o lovitură, poți opta pentru o asigurare care, pe de-o parte, îți are spatele în caz că pățești ceva, pe de altă parte, îți investește suma plătită lunar pentru poliță încât să-ți aducă plus valoare.

Câte tipuri de asigurări de viață există?

Șii… tocmai ți-am povestit despre toate tipurile de asigurări de viață. Totuși, e posibil să mai ai întrebări și te înțelegem: domeniul asigurărilor e unul vast. Scrie-ne aici pentru orice altă întrebare ai avea despre asigurările de viață. Online, simplu, îți vom explica tot ce trebuie să știi.